Σάββατο 4 Νοεμβρίου 2017

Ομόφωνο ψήφισμα ΔΣ Δελφών και συλλαλητήριο οργανώνει η τοπική κοινωνία ως μαζική αντίδραση στη διακοπή λειτουργίας του Μουσείου και του Αρχαιολογικού Χώρου Δελφών κάθε Τρίτη την προσεχή χειμερινή περίοδο

Με ομόφωνο ψήφισμά του το Δημοτικό Συμβούλιο Δελφών εκφράζει την κατηγορηματική του αντίθεση στην Απόφαση του Υπουργείου Πολιτισμού περί διακοπής λειτουργίας του Μουσείου και του Αρχαιολογικού Χώρου Δελφών κάθε Τρίτη την προσεχή χειμερινή περίοδο, απόφαση την οποία κρίνει ως απαράδεκτη και εθνικά επιζήμια.

«Για το λόγο αυτόν», αναφέρει σχετική ανακοίνωση, «εκδίδει το παρόν ψήφισμα, με το οποίο, εκφράζοντας το σύνολο των κατοίκων του Δήμου μας:
  1. Απαιτούμε να μην κλείσει ούτε μια μέρα το Μουσείο και ο Αρχαιολογικός Χώρος Δελφών.
  2. Ζητούμε να δοθεί άμεση λύση από το Υπουργείο Πολιτισμού με κάθε μέσο που μπορεί να εξασφαλιστεί, ώστε να υπάρχει το απαιτούμενο προσωπικό για την ομαλή λειτουργία τόσο του Μουσείου, όσο και του Αρχαιολογικού Χώρου. Πρέπει οπωσδήποτε να ληφθεί πρόνοια ώστε οι θέσεις αυτές να καλυφτούν και από μόνιμο προσωπικό που επίκειται άλλωστε να προσληφθεί από τον διαγωνισμό ο οποίος βρίσκεται σε εξέλιξη, έτσι ώστε να αποφευχθούν παρόμοια φαινόμενα υποστελέχωσης στο άμεσο μέλλον.
  3. 3. Ως Έλληνες πολίτες και κάτοικοι του Δήμου Δελφών ζητούμε: α) Την παρέμβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας, κ. Προκοπίου Παυλόπουλου και του Πρωθυπουργού της χώρας, κ. Αλέξη Τσίπρα για το κορυφαίο αυτό ζήτημα και β) Να κανονιστεί άμεσα συνάντηση αντιπροσωπείας φορέων μας με την Υπουργό Πολιτισμού κα Λυδία Κονιόρδου για να δοθεί συγκεκριμένη και άμεση λύση στο πρόβλημα, με τη μεσολάβηση του κ. Ηλία Κωστοποναγιώτου, μοναδικού βουλευτή του Νομού μας.
  4. Επιφυλασσόμαστε για δυναμικές κινητοποιήσεις και για διεθνή πλέον δημοσιότητα του θέματος, η οποία άλλωστε είναι τώρα αναπόφευκτη εξαιτίας των χειρισμών του Υπουργείου.
  5. Αποφασίζουμε εις ένδειξη διαμαρτυρίας, την προσεχή Τρίτη 7 Νοεμβρίου (πρώτη μέρα εφαρμογής του νέου μέτρου) να υπάρξει ειρηνική κινητοποίηση και συγκέντρωση φορέων και πολιτών στις 9:00π.μ. επί της Ε.Ο. Δελφών – Αθήνας, μπροστά στο Μουσείο Δελφών, ενώ την ίδια ημέρα όλες οι Υπηρεσίες του Δήμου Δελφών (πλην παιδικών σταθμών) θα παραμείνουν κλειστές.
  6. Το παρόν ψήφισμα να αποσταλεί στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κ. Προκόπη Παυλόπουλο και στον Πρωθυπουργό της χώρας, κ. Αλέξη Τσίπρα, καθώς και στην UNESCO, από την οποία ο Αρχαιολογικός Χώρος Δελφών έχει ενταχθεί στα μνημεία της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς και εποπτεύεται, αλλά και σε όλα τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης».

Δεν υπάρχουν σχόλια: