Τετάρτη 8 Νοεμβρίου 2017

Η επιχειρηματικότητα πάει… σχολείο

Ομάδες μαθητών σε 100 Γυμνάσια και Λύκεια από όλη την Ελλάδα στήνουν τη δική τους καινοτόμα μαθητική επιχείρηση


Προθεσμία εγγραφών: 12 Νοεμβρίου

Με μεγάλο ενθουσιασμό εκατοντάδες μαθητές και μαθήτριες Γυμνασίου-Λυκείου σε όλη την Ελλάδα καταθέτουν έξυπνες επιχειρηματικές ιδέες κατά τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα Μαθητική «Εικονική Επιχείρηση»  που προσφέρει δωρεάν στα σχολεία το Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων/Junior Achievement Greece. Έχουν ήδη ξεκινήσει να εργάζονται ομάδες μαθητών σε 100 σχολεία (Γενικά Γυμνάσια και Λύκεια, ΕΠΑΛ, Σχολεία Ειδικής Αγωγής κ.α.) σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη αλλά και στο Διδυμότειχο, την Καβάλα, τις Σέρρες, την Καλαμάτα, τη Μήλο, τη Λέσβο, την Κρήτη, τη Ρόδο αλλά και πολλές άλλες πόλεις και χωριά της χώρας μας. Οι εγγραφές ολοκληρώνονται στις 12 Νοεμβρίου 2017.

Τα παιδιά αξιοποιούν σήμερα μια μοναδική ευκαιρία που δεν είχαν οι προηγούμενες γενιές. Να δημιουργήσουν τη δική τους εικονική start-up επιχείρηση σε ηλικία 15-17 ετών ενώ πηγαίνουν ακόμα στο σχολείο!  Τα παιδιά δημιουργούν αληθινά προϊόντα και υπηρεσίες και λειτουργούν σαν πραγματικοί επιχειρηματίες, κάνουν πωλήσεις και έχουν κάποια κέρδη, τα οποία διατίθενται σε φιλανθρωπικούς σκοπούς. Στη διάρκεια του προγράμματος συμμετέχουν σε Εμπορικές Εκθέσεις και διαγωνίζονται σε Ελλάδα και Ευρώπη. Πρόκειται για μία μοντέρνα, βιωματική μέθοδο εκπαίδευσης που δίνει χαρά και αισιοδοξία στα παιδιά ενώ τα βοηθά σημαντικά στον επαγγελματικό τους προσανατολισμό, καθώς συνδέει την εκπαίδευση με την αγορά εργασίας.

Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων έστειλε σε όλα τα σχολεία τη σχετική εγκύκλιο στις 17 Οκτωβρίου 2017, νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά. Το ΥΠΕΘ προτρέπει τα σχολεία να δηλώσουν συμμετοχή τονίζοντας τα πολύ σημαντικά οφέλη που προσφέρει το πρόγραμμα στην ανάπτυξη προσωπικών και επαγγελματικών δεξιοτήτων στα παιδιά. Ολόκληρη η εγκύκλιος έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του ΣΕΝ/JA Greece, http://www.senja.gr.

12 χρόνια μαθητική «Εικονική Επιχείρηση»

Η σχολική χρονιά 2017-2018 είναι η 12η κατά την οποία υλοποιείται το πρόγραμμα Μαθητική «Εικονική Επιχείρηση» στην Ελλάδα, ενώ παγκοσμίως ο οργανισμός Junior Achievement Worldwide, προσφέρει το «Company Program» εδώ και 100 χρόνια.


Η διαδικασία εγγραφής είναι απλή. Ένας καθηγητής από το ενδιαφερόμενο Γυμνάσιο-Λύκειο –δημόσιο ή ιδιωτικό- μπαίνει στην ιστοσελίδα του μη-κερδοσκοπικού ΣΕΝ/JA Greece (http://www.senja.gr) και υποβάλλει ηλεκτρονικά την αίτηση για συμμετοχή στο πρόγραμμα «Εικονική Επιχείρηση» για τις τάξεις Γ’ Γυμνασίου, Α & Β Λυκείου (http://sen-programs.senja.gr). Η υπεύθυνη του προγράμματος, κυρία Ελίζα Παυλίδη, όταν παραλάβει την αίτηση, επικοινωνεί με τον καθηγητή και του στέλνει το εκπαιδευτικό υλικό που είναι ειδικά διαμορφωμένο για να κινεί το ενδιαφέρον των παιδιών και χρησιμοποιείται σε 122 χώρες, όπου λειτουργούν παραρτήματα του παγκόσμιου οργανισμού Junior Achievement Worldwide. Το έργο του καθηγητή συνδράμει και ένας εθελοντής-στέλεχος επιχείρησης που εξηγεί στα παιδιά τα πιο σωστά βήματα για να δημιουργήσουν τη δική τους καινοτόμα επιχείρηση στη διάρκεια της σχολικής χρονιάς. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: