Σάββατο 11 Νοεμβρίου 2017

Απαράδεκτη, αντιδημοκρατική και αήθης… χαρακτηρίζει η Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ Βοιωτίας την επίθεση του ΦοΔΣΑ στο Δημοτικό Σύμβουλο Θήβας κ. Ιωάννη Κόρδατζη

Η Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ Βοιωτίας παρακολουθεί με ιδιαίτερη ανησυχία τις πρόσφατες ανακοινώσεις του ΦοΔΣΑ Στερεάς Ελλάδας, με τις οποίες η διοίκηση του φορέα, επιτίθεται με προσβλητικούς υπαινιγμούς και ειρωνικά σχόλια εναντίον του Δημοτικού Συμβούλου Θήβας και μέλους της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Βοιωτίας κ. Κόρδατζη Ιωάννη.
Θεωρούμε ότι ο κ. Κόρδατζης όπως και κάθε πολίτης, έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του, φυσικά χωρίς να ζητά την άδεια του ΦοΔΣΑ. Το ίδιο δικαίωμα έχει και ο ΦοΔΣΑ όπως και κάθε άλλος φορέας. Πάντα όμως μέσα σε πλαίσια πολιτισμένα και κόσμια, χωρίς υπαινιγμούς, ειρωνείες και εξυπνακισμούς.
Η Νομαρχιακή Επιτροπή θεωρεί απαράδεκτη και αήθη την επίθεση.
Μετά την πληροφορία ότι ο ΦοΔΣΑ απέστειλε εξώδικο στον κ. Κόρδατζη, αντιλαμβανόμαστε ότι κάποιοι ινστρούχτορες του ΦοΔΣΑ οι οποίοι θεωρούν ότι κατέχουν την απόλυτη αλήθεια, έχουν χάσει την ψυχραιμία τους και προσπαθούν να λοιδορήσουν, να φιμώσουν και να τρομοκρατήσουν. Είναι αυτοί που τον έχουν οδηγήσει κατ’ επανάληψη σε λαθεμένες αποφάσεις. Για παράδειγμα η πρόσφατη που αναφέρεται στο ΣΜΑ Θίσβης.
Ας μην αγανακτούν τόσο.
Η πολιτική εμπάθεια είναι κακός σύμβουλος για το ΦΟΔΣΑ που έχει να διαχειριστεί ένα δύσκολο και σημαντικό έργο που απαιτεί διαφάνεια, διαβούλευση και συναίνεση.
Θα είμαστε συνεχώς παρόντες, θα παρακολουθούμε, θα κρίνουμε, θα συμβάλουμε με προτάσεις στο έργο του ΦΟΔΣΑ που καλείται  να υλοποιήσει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα διαχείρισης απορριμμάτων  στα πλαίσια του Εθνικού Σχεδιασμού με έμφαση στη προστασία του περιβάλλοντος, το όφελος των πολιτών και την αποκατάσταση των συνθηκών εργασίας έξω από ιδιώτες εργολάβους και καταστάσεις ομηρίας των εργαζομένων.
Τέλος θεωρούμε  υποχρέωση του  Δήμαρχου Θήβας να ανταποκρίνεται και να απαντά στα ερωτήματα Δημοτικού ελέγχου αντί να αναθέτει «εργολαβικά» τις απαντήσεις στους ειδήμονες του ΦοΔΣΑ. Γιατί αυτή η στάση προδίδει άγνοια ή  χειραγώγηση.
                                                            
9 Νοεμβρίου 2017

Νομαρχιακή Επιτροπή Βοιωτίας

Δεν υπάρχουν σχόλια: