Σάββατο 18 Νοεμβρίου 2017

Την προσεχή Τετάρτη η συνάντηση στο Δημαρχείο Ορχομενού για την τελευταία πινελιά στο Αρχαιολογικό Πάρκο Ορχομενού ανάμεσα στο Δήμο και την Ενορία της Σκριπούς

Μια ακόμη – σημαντική είναι αλήθεια – συνάντηση* που αφορά την τακτοποίηση και των τελευταίων, μεταξύ μας τρόπο τινά – λεπτομερειών όσον αφορά την πορεία υλοποίησης της β` και γ` φάσης του Αρχαιολογικού Πάρκου Ορχομενού θα πραγματοποιηθεί αυτή την εβδομάδα μεταξύ του Δημάρχου Ορχομενού κ. Λουκά Υπερήφανου και του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Θηβών και Λεβαδείας κκ. Γεωργίου καθώς και του εφημέριου της Σκριπούς π. Χαράλαμπου Χατζηχαραλάμπους.  

Στην εν λόγω συνάντηση έχει ακόμη προσκληθεί ο τέως Δήμαρχος και επικεφαλής της Παράταξης «Ορχομενός Νέα Εποχή» κ. Κώστας Ξηρογιάννης, καθώς, ως γνωστόν, ο διακαής αυτός πόθος της τοπικής μας κοινωνίας άρχισε να μπαίνει στο δρόμο που όλοι έχουμε παρακολουθήσει αυτά τα χρόνια επί θητείας κ. Υπερήφανου, συνεχίστηκε με ακόμη μεγαλύτερο ζήλο  στη θητεία του κ. Ξηρογιάννη και ξανά με την παρούσα Δημοτική Αρχή και με την απόλυτη στήριξη της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας καθώς και της ΕΦΑ Βοιωτίας, έχουμε κι ` όλας ξεκινήσει την υλοποίηση της α` φάσης (δηλαδή την ενοποίηση των κλασσικών αρχαιοτήτων με την αναστήλωση του Αρχαίου Θεάτρου).
Η συνάντηση θα έχει αντικείμενο την οριστική καταγραφή των προφορικών προ ετών συζητήσεων που είχαν γίνει ανάμεσα στον Πρόεδρο του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου Ορχομενού κ. Χαράλαμπο και τον τότε Δήμαρχο κ. Κώστα Ξηρογιάννη, όσον αφορά τις απαραίτητες για την υλοποίηση της β` και γ` φάσης ανταλλαγής περιουσιών της Ενορίας της Σκριπούς με το Δήμο Ορχομενού και το αντίστροφο, στα 35 και πλέον στρέμματα της σχεδιαζόμενης ανάπλασης του χώρου (δηλαδή από την οδό Μινύα και Βυζαντίνου έως και την Κων.νου Αργυριου και Ανδρέα Συγγρού που περιβάλλουν την Εκκλησία, τα κελιά και το πρεσβυτέριο, όπως και τα ελεύθερα οικόπεδα που έχουν αγοραστεί από την Ενορία της Σκριπούς, συμπεριλαμβανομένου και του οικοπέδου – κληροδοτήματος του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ορχομενού).
Κοινός στόχος είναι η Ενορία της Σκριπούς – χάρις στην εξ` αρχής συναίνεση της οποίας θα υλοποιηθεί αυτό το μεγάλο όνειρο για ολόκληρο το Δήμο Ορχομενού – να εξασφαλιστεί με όλες τις απαραίτητες νομικές ενέργειες ως προς το νέο ιδιοκτησιακό status που δημιουργείται πλέον στην περιοχή κατά την υλοποίηση του Αρχαιολογικού Πάρκου Ορχομενού, γεγονός για το οποίο έχει δεσμευτεί διαχρονικά η Δημοτική Αρχή.
Θα επανέλθουμε…


*Η συνάντησή τους, όπως ανακοινώθηκε στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο από τον κ. Υπερήφανο, θα γίνει την Τετάρτη, 22 Νοεμβρίου στις 7.00 το απόγευμα στο Δημαρχείο Ορχομενού. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: