Σάββατο 18 Νοεμβρίου 2017

Συνεχίζει στο «τιμόνι» της Ομοσπονδίας Συλλόγων Γυναικών Ν. Βοιωτίας η κα Άντζελα Πανταζή – Βασιληά – Ολοκληρώθηκαν οι αρχαιρεσίες του νέου ΔΣ

Με στόχο την ανανέωσή τους και σε συνέχεια των εκλογών ανάμεσα στους Συλλόγους – μέλη της Ομοσπονδίας της Βοιωτίας που ολοκληρώθηκαν προ ημερών οι αρχαιρεσίες για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου, του δευτεροβάθμιου οργάνου εκπροσώπησης των γυναικείων Συλλόγων στο Νομό μας. Ενός από τα λίγα συλλογικά όργανα δηλαδή που «ενώνουν» Βοιωτία  και δυναμώνουν τη «φωνή» των γυναικών μέσα από πρωτοβουλίες που επικεντρώνονται στη μητρότητα και το πολύπλευρο, απαιτητικότατο και ξεχωριστό ρόλο της γυναίκας μέσα στην οικογένεια και στην κοινωνία μας.

Παράλληλα, η Ομοσπονδία Συλλόγων Γυναικών Νομού Βοιωτίας αποτελεί για δύο δεκαετίες (από το 1997 ) κι` ένα πολιτιστικό κύτταρο, εξ` αιτίας του οποίου καταγράφονται και διασώζονται παραδόσεις και συνήθειες που τείνουν να εκλείψουν, τις οποίες κατά παράδοση διαδίδουν από γενιά σε γενιά πάλι οι γυναίκες, μητέρες και γιαγιάδες μας.
Νέα αρχή, λοιπόν, αλλά με Πρόεδρο ξανά την κα Άντζελα Πανταζή – Βασιληά, η οποία αποτελεί πλέον ένα πρόσωπο απόλυτα ταυτισμένο με την πορεία αυτής της Ομοσπονδίας, γι` αυτό και έτυχε εκ νέου της παμψηφεί αποδοχή από το  σύνολο των Συλλόγων μέλη τους, εκπροσωπώντας το Σύλλογο Γυναικών Ζαγαρά Λιβαδειάς.
Στη θέση της Α` Αντιπροέδρου αναδείχθηκε η κα Ελένη Σφουντούρη από το Σύλλογο Γυναικών Αγίου Δημητρίου Βοιωτίας, στη θέση της Β` Αντιπροέδρου η κα Άννα Χαρέμη από το Σύλλογο Γυναικών Σχηματαρίου, στη θέση της Γενικής Γραμματέως η κα Ιωάννα Παναγιωτίδη του Μάριου από το Σύλλογο Γυναικών Ορχομενού «Η Νεφέλη» και στη θέση της Β` Γραμματέα η κα Ντίνα Ταμπάκη από το Σύλλογο Γυναικών Αράχωβας. Ταμίας γι` αυτή την τριετία θα είναι η κα Δήμητρα Τσουρέλη από το Σύλλογο Γυναικών Νεοχωρίου «Εννέα Μούσες» και Β` Ταμίας η κα Ζούμη Μποκούζη από το Σύλλογο Γυναικών Ελλοπίας. Στην Εξελεγκτική Επιτροπή μέλη είναι η κα Μαρία Μαρίνη από το Σύλλογο Γυναικών Ξηρονομής και η κα Βάσω Κοτούλα από το Σύλλογο Γυναικών Δαύλειας.


Ευχόμαστε «καλή θητεία» στο νέο ΔΣ και φυσικά αναμένουμε με ενδιαφέρον την ολοκλήρωση του νέου τους βιβλίου γύρω από τις λαϊκές παραδόσεις της Βοιωτίας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: