Τετάρτη 1 Νοεμβρίου 2017

Επιστολή Προέδρου ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη προς τους δημάρχους της χώρας για την υπογραφή «Συμφώνου για την καταπολέμηση της σεξουαλικής βίας κατά των παιδιών»


Την ανάγκη να συμμετάσχει ενεργά η Τοπική Αυτοδιοίκηση Πρώτου Βαθμού στην προσπάθεια προστασίας των παιδιών ενάντια στη σεξουαλική εκμετάλλευση και τη σεξουαλική κακοποίηση, επισημαίνει στην  επιστολή του προς όλους τους δημάρχους της χώρας ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης.  
Ειδικότερα τους προτρέπει να προσυπογράψουν ηλεκτρονικά τη Σύμβαση του Συμβουλίου της Ευρώπης για την προστασία των παιδιών ενάντια στη σεξουαλική εκμετάλλευση και τη σεξουαλική κακοποίηση. 
Όπως επισημαίνει «είναι πολύ σημαντική η συμμετοχή της Αυτοδιοίκησης σε ένα τόσο σοβαρό θέμα το οποίο αποτελεί μεγάλο πρόβλημα στις σύγχρονες κοινωνίες μας».

Ακολουθεί αναλυτικά το κείμενο της επιστολής

Αγαπητέ Συνάδελφε,
Όπως γνωρίζεις, η ΚΕΔΕ θα πραγματοποιήσει το Ετήσιο Τακτικό της Συνέδριο στα Ιωάννινα από τις 30 Νοεμβρίου 2017 μέχρι τις 2 Δεκεμβρίου 2017.
          Μεταξύ των θεμάτων που θα συζητηθούν και θα αναλυθούν για τα φλέγοντα θέματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, υπάρχουν και θέματα ανθρώπινης αξίας και ηθικής τα οποία πρέπει να μας απασχολούν και να δίνουμε την πρέπουσα σημασία και προτεραιότητα.
          Ένα πολύ σημαντικό θέμα που άπτεται των αξιών της ανθρώπινης ζωής και αξιοπρέπειας είναι και η καταπολέμηση της σεξουαλικής βίας κατά των παιδιών.
          Στο πλαίσιο αυτό, επισυνάπτεται Σύμβαση του Συμβουλίου της Ευρώπης για την Προστασία των Παιδιών ενάντια στη Σεξουαλική Εκμετάλλευση και τη Σεξουαλική Κακοποίηση, με την προτροπή της προσυπογραφής ηλεκτρονικά στο παρακάτω link: (http://www.congress-pact1in5.eu/en/inscription.html).
          Είναι πολύ σημαντική η συμμετοχή σου, για ένα τόσο σοβαρό θέμα που αποτελεί μεγάλο πρόβλημα στις σύγχρονες κοινωνίες μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: