Πέμπτη 2 Νοεμβρίου 2017

Με τη συμμετοχή του Ν. Θηβαίου η συνάντηση για την τουριστική προβολή του Δήμου Αλιάρτου-Θεσπιέων

Ο βουλευτής Βοιωτίας, Νίκος Θηβαίος, είχε την ευκαιρία να συμμετέχει στην επιτυχημένη εκδήλωση για την τουριστική προβολή του Δήμου Αλιάρτου – Θεσπιέων την Τετάρτη 01-11-2017. Ιδιαίτερος λόγος από την πλευρά του βουλευτή έγινε για την αποτελεσματική χρήση των προγραμμάτων χρηματοδοτικής στήριξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, που μπορούν να αποτελέσουν μοχλό ανάπτυξης στον τομέα του τουρισμού και πρότυπο επιχειρηματικότητας για νέους ανθρώπους.
Ο βουλευτής ανακοίνωσε την άμεση προκήρυξη προγράμματος επανάχρησης παραδοσιακών κτηρίων και τη δυνατότητα ο Δήμος Αλιάρτου-Θεσπιεών να ενταχθεί άμεσα στο πρόγραμμα, έχοντας στη διάθεσή του συγκεκριμένα κτήρια του πρώην οργανισμού Κωπαΐδας. Ακόμη, πρότεινε τη διοργάνωση ημερίδας για το κρασί, με πρωτοβουλία του Δ. Αλιάρτου, τη συμμετοχή των παραγωγών της ευρύτερης περιοχής, στην κατεύθυνση προβολής και κατοχύρωσης της ποιότητας ενός σημαντικού τοπικού προϊόντος.
Ο κ. Θηβαίος άκουσε με ενδιαφέρον τις προτάσεις των συλλόγων γυναικών Νεοχωρίου και Άσκρης για την προβολή τοπικών προϊόντων, όπως λάδι, κρασί, ψωμί, και δεσμεύτηκε να βοηθήσει στην προσπάθειά τους για τη δημιουργία ΚΟΙΝΣΕΠ στον τομέα του αγροτοδιατροφικού τουρισμού.
Με την ενεργό συμμετοχή των τοπικών φορέων, συλλόγων, επιχειρήσεων και του εμπορικού επιμελητηρίου του Ν. Βοιωτίας, η συνάντηση είχε ουσιαστικό και εποικοδομητικό ρόλο στην κατεύθυνση της τουριστικής ανάπτυξης του Δήμου Αλιάρτου – Θεσπιέων ειδικότερα, αλλά και εν γένει του Νομού Βοιωτίας.

Από το γραφείο του βουλευτή Βοιωτίας,

Νίκου Θηβαίου

Δεν υπάρχουν σχόλια: