Κυριακή 19 Νοεμβρίου 2017

Αλληλέγγυος και ο Δήμος Ορχομενού στους πληγέντες της Δ. Αττικής - Άμεση συνδρομή και της Π.Ε. Βοιωτίας στο Δήμο Μάνδρας με μηχανήματα και ανθρώπινο δυναμικό

Αυξάνεται ο αριθμός των κτηρίων που έχουν πληγεί από τις καταστροφικές πλημμύρες και χρήζουν αποζημίωσης σε Μάνδρα, Μέγαρα και Νέα Πέραμο. Όπως έκανε γνωστό το υπουργείο Υποδομών, οι διενεργηθείσες αυτοψίες στον Δήμο Μάνδρας- Ειδυλλίας και στη Δ.Ε της Νέας Περάμου έχουν φτάσει τις 1.154. 
Ειδικότερα:
  • Στον Δήμο Μάνδρας – Ειδυλλίας διενεργήθηκαν 925 αυτοψίες συνολικά. Τα 733 από τα κτήρια που ελέγχθηκαν έχουν πληγεί και χρήζουν αποζημίωσης. Συγκεκριμένα: 588 κατοικίες, 67 επαγγελματικοί χώροι, 5 δημόσια κτίρια και 73 αποθήκες – υπόγεια.
  • Στο Δήμο Μεγαρέων και στη Δ.Ε. Νέας Περάμου, διεξήχθησαν 229 συνολικά αυτοψίες. Τα 222 από τα κτήρια που ελέγχθηκαν, έχουν πληγεί και χρήζουν αποζημίωσης, εκ των οποίων 142 κατοικίες, 30 επαγγελματικοί χώροι, 2 δημόσια κτίρια  και  48 αποθήκες – υπόγεια.
Οι αυτοψίες, από το σύνολο των μηχανικών του υπουργείου Υποδομών συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς.
Την ίδια ώρα, με ομόφωνη απόφασή του το βράδυ της περασμένης Παρασκευής και κατά τη σχετική συνεδρίαση της 17ης Νοέμβρη, ο Δήμος Ορχομενού - δια μέσω του Δημάρχου κ. Υπερήφανου  και του Επικεφαλής της Μειοψηφίας κ. Ξηρογιάννη - εξέφρασε την αλληλεγγύη του στους δοκιμαζόμενους κατοίκους της Δυτικής Αττικής, στέλνοντας σχετικό ψήφισμα συμπαράστασης που θα συντάξει το Προεδρείο. Παράλληλα, υπήρξε προβληματισμός στο σώμα να μην σταθούμε μόνο σε... λόγια, αλλά να βρεθεί τρόπος να σταλεί και υλική βοήθεια, όπως βλέπουμε να συμβαίνει αυτά τα 24ωρα από πολλούς όμορους Δήμους της Αττικής. 
Σ` αυτή τη βοήθεια έχει συνδράμει τα τελευταία 24ωρα και μέλος του προσωπικού της Πολιτιστικής Προστασίας της Π.Ε. Βοιωτίας ενώ και προσωπικά η Αντιπεριφερειάρχης κα Φανή Παπαθωμά επισκέφθηκε το Δήμο Μάνδρας προκειμένου να εκφράσει ακόμη πιο άμεσα τη συμπαράστασή της στη Δημοτική Αρχή. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: