Τετάρτη 1 Νοεμβρίου 2017

Συνάντηση Δημάρχου Θηβαίων με μαθητές Λυκείων της Θήβας στο πλαίσιο διαμαρτυρίας τους για θέματα παιδείας

Aπό το Δημαρχείο πέρασε η πορεία διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν μαθητές των Λυκείων : 1ο, 2ο και Επαγγελματικό Θήβας, διεκδικώντας “δωρεάν παιδεία και σχολεία που να μορφώνουν χωρίς διακρίσεις”, με κύρια αφορμή την κατάργηση του τμήματος ψυκτικών στο ΕΠΑΛ Θήβας.

Οι μαθητές ζήτησαν να δουν τον Δήμαρχο Θηβαίων κ. Σπύρο Νικολάου, για να του καταθέσουν τα αιτήματά τους και να ζητήσουν τη στήριξη του Δήμου.  Με τη σειρά του ο  κ. Δήμαρχος τους υποδέχτηκε εγκάρδια και συνομίλησε μαζί τους για αρκετή ώρα, γνωστοποιώντας τους την πρόσφατη συζήτηση του θέματος στο Δημοτικό Συμβούλιο και την πρόθεσή του να στείλει άμεσα έγγραφο στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Βοιωτίας για να αναδείξει το πρόβλημα. Όπως είπε χαρακτηριστικά  « Είμαστε συμπαραστάτες και αρωγοί στην προσπάθεια για βελτίωση των συνθηκών διδασκαλίας και γενικά για όλα τα θέματα παιδείας».

Μαζί με τον Δήμαρχο παρευρέθησαν επίσης ο Πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής και Εκπαιδευτικός Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Δημήτρης Γιαννίκας και ο Πρόεδρος της ΔΗΚΕΘ και Διευθυντής του ΕΠΑΛ Θήβας κ. Κώστας Χαρέμης που μίλησαν επίσης στους μαθητές για λειτουργικά θέματα των σχολείων στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του Δήμου. 
Οι μαθητές, σύμφωνα με το υπόμνημα που κατέθεσαν στον κ. Δήμαρχο, ζητούν:

α.  Να μην καταργηθεί καμία ειδικότητα στα ΕΠΑΛ
β. Την επαναλειτουργία τεσσάρων τμημάτων της Β' Λυκείου στο 2ο ΓΕΛ Θήβας
γ. Την ασφαλή και δωρεάν μεταφορά όλων των μαθητών και κυρίως εκείνων που έρχονται από τα χωριά
δ. Δημόσια και δωρεάν παιδεία για όλους.

Παράλληλα στο έγγραφό τους  αναφέρουν ότι καταδικάζουν  τον φασισμό και ρατσισμό, προτάσσουν την αλληλεγγύη και θέλουν μέσα από την κινητοποίησή τους να περάσουν και το μήνυμα  εξασφάλισης ουσιαστικής εκπαίδευσης για τα προσφυγόπουλα.



Δεν υπάρχουν σχόλια: