Τετάρτη 1 Νοεμβρίου 2017

Αλλαγή ώρας για την έλευση Σκουρλέτη την Τετάρτη στη Βοιωτία - Στις 6.30 μ.μ. η ανοικτή πρόσκληση της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ Βοιωτίας

Η Αυτοδιοίκηση είναι συνυφασμένη με τη δημοκρατία, το κοινωνικό κράτος, την εξυπηρέτηση του πολίτη, τη λαϊκή συμμετοχή. Ο κοινωνικός, κινηματικός και διεκδικητικός χαρακτήρας της Αυτοδιοίκησης, όχι μόνο δεν αναιρεί, αλλά ενισχύει τον θεσμικό της ρόλο. Μετά από μια περίοδο βαθιάς οικονομικής κρίσης με σοβαρές επιπτώσεις στην κοινωνική ζωή, φαίνεται ότι οδεύουμε προς την έξοδο και μπροστά σε αυτή την προοπτική η Αυτοδιοίκηση καλείται να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο. Να οργανώσει συλλογικές πρωτοβουλίες, να αποτελέσει παράγοντα κοινωνικής αλληλεγγύης και ενίσχυσης των κοινωνικών δομών, να γίνει μοχλός ανάπτυξης με δημοκρατικό προγραμματισμό, με κοινωνικό προσανατολισμό και περιβαλλοντική ευαισθησία.
Και πιο πέρα, η Αυτοδιοίκηση θα πρέπει να αποτελέσει πυλώνα αποκέντρωσης, να συμβάλλει στην παραγωγική ανασυγκρότηση και να διαμορφώσει ένα νέο αυτοδιοικητικό μοντέλο με θεσμούς αμεσοδημοκρατικούς και συμμετοχικούς.
Στους κόλπους της Αυτοδιοίκησης α΄ και  β΄ βαθμού και με πρωτοβουλία της σημερινής κυβέρνησης, έχει ανοίξει το τελευταίο διάστημα ένας σημαντικός και ιδιαίτερα ενδιαφέρον διάλογος σχετικά με τις αλλαγές που έχει ανάγκη ο χώρος. Στα πλαίσια αυτού του διαλόγου την Τετάρτη 8/11/2017 ώρα 6.30 μ.μ. στο Συνεδριακό Κέντρο Θήβας, ο Υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης, καλεσμένος της Ν.Ε Βοιωτίας θα παρουσιάσει τις μεταρρυθμιστικές προτάσεις της κυβέρνησης στον Καλλικράτη.
Καλούμε τις αυτοδιοικητικές δυνάμεις Βοιωτίας, αλλά και όλους τους συμπολίτες μας να παρευρεθούν για να ενημερωθούν και να καταθέσουν τις απόψεις τους για τις επικείμενες αλλαγές στην Αυτοδιοίκηση.

Νομαρχιακή Επιτροπή Βοιωτίας              

Δεν υπάρχουν σχόλια: