Δευτέρα 13 Νοεμβρίου 2017

''Ποδαρικό'' από το 1ο Λύκειο Λιβαδειάς στην Έκθεση έργων του δολοφονηθεντα από την Χούντα συμπατριώτη μας φοιτητή

''Ποδαρικό'' από τα Σχολεία Λιβαδειας έκανε το 1ο Γενικό Λύκειο στην Εκθεση για το ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ όπου εκτίθενται έργα ζωγραφικής του δολοφονηθέντος από την Χούντα Διστομίτη φοιτητή της Σχολής Καλών Τεχνών Γιάννη Κα'ί'λη- του αγωνιστή που με το πινέλο του γράφτηκαν τα συνθήματα στην πύλη που γκρέμισε το τανκ.



Παραλληλα την έκθεση στην ''Νεροτριβή'' της Κρύας- που προσφέρεται για μιας πρώτης ταξεως δράση για βιωματικής εκπαιδευσης- επισκεφθηκε ο Διευθυντής Α-βάθμιας και Β-βάθμιας Εκπαίδευσης όλης της Στερεάς Ελλάδας κ Χρ.Δημητρίου, ο οποίος έμεινε απόλυτα ικανοποιημένος από το επίπεδο της παρουσίασης. Μάλιστα , ξαφνιάζοντας ευχάριστα,τους υπευθυνους της Εκθεσης, ενημερωσε ότι θα ειδοποιήσει - μέσω των αντίστοιχων Διευθυντών κκ Γιαννιού και Καρκάνα- όλα τα Σχολεία ( Δημοτικά και Γυμνάσια /Λύκεια) να εντάξουν στο πρόγραμμα τους, μέχρι την Παρασκευή 17 Νοεμβρίου, εκπαιδευτικες επισκέψεις στον Εκθεση, που συνδιοργανώνουν ο Δήμος Λιβαδειας, ο Σύλλογος Γυναικών Αγ. Νικολάου και ο Πολιτισμικός Σύλλογος Διστόμου.Ηδη και οι Συλλογοι Δασκαλων και Καθηγητών Βοιωτίας ενημερώνουν όλα τα σχολεια της πρωτευουσας της Βοιωτίας να επισκεφθουν την Εκθεση για τον Γιάννη Κα'ί'λη, που ειναι ο πρώτος αναγνωρισθείς νεκρός αγωνιστής φοιτητής κατά της Χούντας, από την περιοχή μας.Δολοφονήθηκε από τα όργανα της χούντας τον Φεβρουάριο του 1974, τρεις μόλις μηνες μετα το Πολυτεχνείο, όπου ήταν από τους πρωτεργάτες της εξέγερσης.

Την πρωτη επίσκεψη  έκανε η Β΄τάξη του 1ου Γενικού Λυκείου Λιβαδειας, με επικεφαλής την καθηγήτρια κ Μαίρη Μπάκα.Οπως έλεγαν οι υπευθυνοι της εκθεσης επρόκειτο
  για μια ώριμη ομάδα μαθητών, με ενδιαφέρον και ευαισθησία και εξηραν την πρωτοβουλία της κ. Μπάκα να φέρει τα παιδιά στην Εκθεση,εστω και με  μια επίσκεψη εκτός προγράμματος.

ΟΜΙΛΙΕΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Επισημαίνουμε ότι όλα τα Σχολεία (δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια) έχουν ήδη ενημερωθεί με ηλεκτρονικό μήνυμα απο ημερών για την εκθεση και την δυνατότητα επίσκεψης των μαθητών. Οι συνδιοργανωτές καλούν επίσης όλους τους κατοικους της Λιβαδειας και των γύρω κωμοπόλεων να επισκεφθούν την Εκθεση.Η Εκθεση, θα ειναι ανοιχτή όλες τις ημερες από 10 έως 17 Νοεμβρίου, τις ώρες 10.00 έως 13.00 και 18.00 έως 21.00.

Ανήμερα της Επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου ( 17 Νοέμβρη, στις 19.30 ) και στο πλαίσιο της έκθεσης θα πραγματοποιηθεί  εκδήλωση όπου θα μιλήσουν για τον Γιάννη Κα'ί'λη  και την σημασία της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, η Δρ Δήμητρα Σκαύδη και ο Δαμιανός Μωραίτης, εκπαιδευτικός.

Δεν υπάρχουν σχόλια: