Πέμπτη 2 Νοεμβρίου 2017

Ανακοίνωση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 10ου Δημοτικού Σχολείου Λιβαδειάς

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ του 10ΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ

Ο Σύλλογός Γονέων και Κηδεμόνων του 10ου Δημοτικού Σχολείου Λιβαδειάς, με έκπληξη, η οποία μετατράπηκε σε αγανάκτηση και οργή, πληροφορήθηκε, τη Δευτέρα 30 Οκτωβρίου, ότι το τμήμα της ΕΔΕΑΥ που λειτουργούσε στο σχολείο μας καταργείται και η ψυχολόγος και η κοινωνική λειτουργός που ήταν τοποθετημένες στο σχολείο μας και εργάζονταν κανονικά από την αρχή της χρονιάς, όπως και πέρυσι, ανακαλούνται με σκοπό να  τοποθετηθούν σε άλλη σχολική μονάδα ύστερα από εισήγηση της Σχολικής Συμβούλου Ειδικής Αγωγής της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας. 
Επικοινωνήσαμε άμεσα με τον Διευθυντή ΠΕ Βοιωτίας, ο οποίος μας ενημέρωσε για τον τρόπο και τις προϋποθέσεις δημιουργίας ενός τμήματος ΕΔΕΑΥ. Στο σχολείο μας δεν υπάρχει τμήμα ένταξης, αν και υπάρχει οργανική θέση, η οποία ποτέ μέχρι σήμερα δεν έχει καλυφθεί, και μέχρι σήμερα δεν έχει προσληφθεί εκπαιδευτικός παράλληλης στήριξης, παρόλες τις άμεσες ανάγκες που υπάρχουν σε τάξεις του σχολείου μας. Οι ελλείψεις αυτές, πέρα από το ότι δημιουργούσαν και δημιουργούν τεράστιο κι ανυπέρβλητο εμπόδιο στη εκπαιδευτική διαδικασία μαθητών και δασκάλων, οδήγησαν στο αποτέλεσμα φέτος, να καταργηθεί το τμήμα της ΕΔΕΑΥ του σχολείου μας.
Διαμαρτυρόμαστε έντονα, ως γονείς, για την παραπάνω εξέλιξη καθώς το πρόγραμμα αυτό λειτουργεί από την αρχή της χρονιάς και βοηθάει πολλά παιδιά και το περιβάλλον τους,  για τη διαγνωστική εκπαιδευτική αξιολόγηση και υποστήριξη των εκπαιδευτικών αναγκών τους και συμβάλει στην εποικοδομητική συνεργασία εκπαιδευτικών και γονέων για το καλό των παιδιών. Είναι τουλάχιστο απαράδεκτο το γεγονός να διακόπτεται μια τέτοια διαδικασία αντί να υποστηριχθεί περαιτέρω και να μένουν έκθετοι γονείς και μαθητές.
Αν είχε σταλεί η παράλληλη στήριξη στο σχολείο μας θα μπορούσε να λειτουργήσει κανονικά η ΕΔΕΑΥ. ‘Ομως για ακόμη μια χρονιά το Υπουργείο Παιδείας δεν στέλνει τους απαραίτητους εκπαιδευτικούς για να λειτουργήσουν οι παράλληλες στηρίξεις στο νομό μας και όταν αυτό γίνεται το σχολείο μας λαμβάνει εκπαιδευτικό παράλληλης στήριξης με σημαντική καθυστέρηση και με μειωμένο ωράριο.
Το σχολείο μας δεν είναι δεύτερης κατηγορίας και απαιτούμε τον απαραίτητο σεβασμό προς τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς, μα πάνω από όλα, προς τα παιδιά μας.
Ζητάμε από την Σχολική Σύμβουλο Ειδικής Αγωγής να καλύψει άμεσα το κενό της παράλληλης στήριξης στο σχολείο μας και να ιδρυθεί τμήμα της ΕΔΕΑΥ στο σχολείο μας. Είναι το ελάχιστο που οφείλει να κάνει απέναντι στις τρέχουσες εκπαιδευτικές ανάγκες.

Το ΔΣ του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 10ου Δημοτικού Σχολείου Λιβαδειάς


Δεν υπάρχουν σχόλια: