Τρίτη 21 Νοεμβρίου 2017

1η ΑΜΦΙΚΤΥΟΝΙΑ ΦΥΣΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ «Η ΦΥΣΙΚΗ ΜΑΓΕΥΕΙ ΤΗΝ ΒΟΙΩΤΙΑ» στις 24,25 και 26 Νοεμβρίου στην Αντίκυρα – Παραλία Διστόμου

Η Ένωση Ελλήνων Φυσικών, ο Δήμος Διστόμου Αράχοβας Αντίκυρας, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος και η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Βοιωτίας ενώνουν τις δυνάμεις τους και συνδιοργανώνουν τριήμερο Πανελλήνιο Επιστημονικό Συνέδριο με τίτλο  1η ΑΜΦΙΚΤΥΟΝΙΑ ΦΥΣΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ  «Η ΦΥΣΙΚΗ ΜΑΓΕΥΕΙ ΤΗΝ ΒΟΙΩΤΙΑ» το οποίο θα φιλοξενηθεί στην Αντίκυρα – Παραλία Διστόμου στις 24,25 και 26 Νοεμβρίου 2017 . 

Το συνέδριο επιδιώκει να καταγράψει την τρέχουσα επιστημονική γνώση για την γένεση την  πρόληψη και αντιμετώπιση των σεισμών και να τη μετατρέψει σε χρήσιμο και αποτελεσματικό εργαλείο δράσης επιστημονικών, πολιτικών, και  κρατικών  φορέων. 
Τα παραπάνω θα παρουσιαστούν και θα υποστηριχθούν κατά την διάρκεια του συνεδρίου με συμμετοχή ακαδημαϊκών, ολυμπιονικών, καθηγητών και μαθητών καθώς θα παρουσιασθούν «καινοτόμες» και πρωτότυπες ιδέες και εργασίες της μαθητικής  κοινότητας 
Παράλληλα επιδίωξη του συνεδρίου είναι η ανάδειξη της Πολιτισμικής κληρονομιάς της ευρύτερης περιοχής, η προβολή  των τουριστικών  και ιστορικών σημείων καθώς και η βιομηχανική και τεχνολογική ζωή. 
Θα υπάρξει ποικιλία επισκέψεων και περιηγήσεων που θα περιλαμβάνουν το Μουσείο του Διστόμου, την περιοχή της Αράχοβας, το εργοστάσιο Αλουμινίου της Ελλάδος και έκθεση ζωγραφικής.
Στόχος μας είναι η διοργάνωση Αμφικτιονιών Φυσικών Επιστημών να γίνει θεσμός και να αποτελέσει σύνδεσμο της Γνώσης με την Ζωή και της Επιστήμης  με την Καινοτομία.
 
Με εκτίμηση,
Ο πρόεδρος του συνεδρίου 
Δρ. Κούτσικος Ηλίας 
Φυσικός-Γεωφυσικός, Διευθυντής Λυκείου, Καθηγητής Ε.Κ.Δ.Δ.Α  
(π. Πάρεδρος Παιδαγωγικού Ινστιτούτου)   eliaskoutsikos@gmail.com    6944710106

Δεν υπάρχουν σχόλια: