Κυριακή 8 Οκτωβρίου 2017

Συνάντηση χορωδιών της Στερεάς Ελλάδας στη σκιά του Βασιλομονάστηρου του Οσίου Λουκά






Στη σκιά του βασιλομονάτηρου του Οσίου Λουκά του Στειριώτη είχαν την μοναδική ευκαιρία να τραγουδήσουν μέλη γνωστών, πολυφωνικών χορωδιών απ` όλη τη Στερεά Ελλάδα, μια πρωτοβουλία που στηρίχθηκε απλόχερα από την αδελφότητα και την Ιερά Μητρόπολη Θηβών και Λεβαδείας, την Π.Ε. Βοιωτίας και φυσικά πολλούς εθελοντές που πάντοτε προσφέρουν αφιλοκερδώς σε παρόμοιες εκδηλώσεις. Μάλιστα, η συναυλία της 18ης Σεπτεμβρίου 2017 αποτέλεσε και την αφορμή να παρουσιαστεί το έργο του μαέστρου κ. Αντώνη Μπαλή με θέμα «Αλησμόνητες πατρίδες».





Στην Στερεοελλαδίτικη αυτή συνάντηση συμμετείχαν οι Χορωδίες:  Στειρίου «η Στείριδα»,  Διστόμου   «Αμβρυσσός»,    Πολιτιστικού Συλλόγου Μικρασιατών Λιβαδειάς,  Χορωδία  Μώλου,  Παράδοση και Λαογραφία   Καμένων Βούρλων και  Αγίου Κωνσταντίνου «Ορφέας», οι οποίες παρουσίασαν το έργο του μαέστρου κ. Αντώνη Μπαλή . Σολίστ της συναυλίας ήταν ο ιεροψάλτης Κώστας Λέκας, ενώ συμμετείχαν και οι υψίφωνες  Γιώτα Αλογάρη, Δήμητρα Πασματζή, Βούλα Παπανδρέου με τη συνοδεία ορχήστρας παραδοσιακών οργάνων.





Την εκδήλωση διοργάνωσαν η  Χορωδία Στειρίου  & Ιερά Βυζαντινή Μονή Οσίου Λουκά με τη χορηγία – υποστήριξη του Δήμου Διστόμου-Αράχωβας-Αντίκυρας και του Ομίλου Μυτιληναίος.



Δεν υπάρχουν σχόλια: