Πέμπτη 26 Οκτωβρίου 2017

Επίσκεψη της Ειδικής Γραμματέας Κοινωνικής Ένταξης ΡΟΜΑ στη Θήβα

Σε συνέχεια της συνεργασίας του Δήμου Θηβαίων με την Ειδική Γραμματεία Κοινωνικής Ένταξης ΡΟΜΑ για την αντιμετώπιση του σοβαρού προβλήματος που αφορά τον καταυλισμό των ΡΟΜΑ, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 21 Οκτωβρίου 2017 συνάντηση εργασίας στο Δημαρχείο με την  Ειδική Γραμματέα κα Αικατερίνη Γιάντσιου και συνεργάτες της αλλά και αυτοψία στον καταυλισμό.  

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπ. Νικολάου,  ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΘ κ. Αλ. Στάικος, ο Επικεφαλής της Μείζονος Μειοψηφίας κ. Στ. Χαλβατζής, η υπεύθυνη Γραφείου Στήριξης ΡΟΜΑ και Ευπαθών ομάδων  της ΔΗΚΕΘ  κα. Αν. Θάνου, εκπρόσωποι της Επιτροπής Κατοίκων Πυρίου, όπου βρίσκεται ο καταυλισμός, και εκπρόσωποι των κατοίκων της συνοικίας των Αγ. Θεοδώρων.

Η Ειδική Γραμματέας, που ήταν πλήρως ενημερωμένη από τον κ. Δήμαρχο για το σοβαρό αυτό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η περιοχή και για την υφιστάμενη κατάσταση στον καταυλισμό, από τις συναντήσεις τους που είχαν προηγηθεί στο Υπουργείο, αφού άκουσε τις απόψεις, ανησυχίες και   προβληματισμούς των συμμετεχόντων,  επεσήμανε  ότι η συνάντηση αυτή πραγματοποιείται για να βρεθεί σταδιακά μία λύση που θα θωρακίσει την πόλη και τους πολίτες της από στοιχεία που δεν πρέπει να υπάρχουν αλλά παράλληλα θα υποστηρίζει την κοινωνική ένταξη των ΡΟΜΑ, μέσα από μία ολοκληρωμένη προσέγγιση με παρεμβάσεις που δεν θα είναι αποσπασματικές και θα  εξετάζονται ταυτόχρονα οι ιδιαιτερότητες και οι ανάγκες της κάθε περιοχής.
Έγινε, επίσης, σαφές στους παρευρισκόμενους και ιδιαίτερα στους εκπροσώπους των Αγ. Θεοδώρων, ότι δεν υπήρξε ούτε υπάρχει πρόταση εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής για μετεγκατάσταση των ΡΟΜΑ στη συνοικία Αγ. Θεοδώρων, βάζοντας ένα τέλος στην παραφιλολογία και στις ψευδείς φήμες των τελευταίων ημερών. 
Σημειώνεται ότι την προηγούμενη ημέρα, Παρασκευή 20/10/2017, είχε προηγηθεί συνάντηση του Δημάρχου Θηβαίων με τους Επικεφαλής των Δημοτικών Παρατάξεων για συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων για το μείζον θέμα του καταυλισμού των ΡΟΜΑ και την επικείμενη επίσκεψη της Ειδικής Γραμματέως.  Θα ακολουθήσουν και άλλες συναντήσεις ώστε,  με σταθερά βήματα και σύμφωνα με τις εθνικές και ευρωπαϊκές οδηγίες, να βρεθεί συλλογικά η καλύτερη λύση.


Δεν υπάρχουν σχόλια: