Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2017

Βοιωτικές συμμετοχές στην 2η έκθεση και forum για τον ελληνικό εναλλακτικό τουρισμό Nostos Expo στη Ναύπακτο

Με επιτυχία διεξήχθη και φέτος η 2η έκθεση και forum για τον ελληνικό εναλλακτικό τουρισμό Nostos Expo στη Ναύπακτο, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού, από 13 έως 16 Οκτωβρίου 2017. Οι εκθέτες φέτος έφθασαν τους 170, υπερδιπλάσιοι σε σχέση με την περσινή διοργάνωση, ενώ σημαντικά αυξημένες ήταν οι συναντήσεις των ανθρώπων και των επιχειρήσεων του τουρισμού για τις ανταλλαγές τουριστικών πακέτων.



 Στην Έκθεση υπήρχαν πολλές παράλληλες θεματικές ενότητες, από Σεμινάρια και επιδείξεις, έως προτάσεις γαστρονομίας,Στις ημερίδες που διοργανώθηκαν, ακούστηκαν εξαιρετικά ενδιαφέρουσες απόψεις και παρουσιάστηκαν καλές πρακτικές για την ανάπτυξη των 55 περίπου ειδών εναλλακτικού τουρισμού στην Ελλάδα, κατά τη διάρκεια όλου του χρόνου.
Η ανάπτυξη της ήπιας αυτής μορφής τουρισμού συμβάλλει στην ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας, στη μείωση της ανεργίας, στην αειφορία και στην προώθηση τόπων και προορισμών που βρίσκονται έξω από τα ενδιαφέροντα του μαζικού τουρισμού. Κάθε γωνιά της χώρας μας, σε αγροτικές, ορεινές και νησιωτικές περιοχές μπορεί να γεννήσει γεγονότα, να προσελκύσει εναλλακτικό τουρισμό και να ενισχύσει το εισόδημα μικρών επιχειρήσεων.
Το περίπτερο του Δήμου Λεβαδέων εντυπωσίασε και φέτος κι ευελπιστούμε ότι χρόνο με το χρόνο θα αυξάνεται το ενδιαφέρον των τοπικών επιχειρήσεων για τη συμμετοχή τους σε εκθέσεις ανάλογου βεληνεκούς καθώς και για την ανάπτυξη του εναλλακτικού τουρισμού στην ευρύτερη περιοχή. Η δήμαρχος Λεβαδέων επισκέφθηκε την Έκθεση και είχε συνομιλίες με εκθέτες από όλους τους τομείς δραστηριοτήτων που καλύπτει η Έκθεση καθώς και με φορείς της Τοπικής και Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης


Δεν υπάρχουν σχόλια: