Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου 2017

«Την ανάγκη ενός εθνικού σχεδίου ανασυγκρότησης, το οποίο θα υιοθετηθεί από το σύνολο των πολιτικών κομμάτων με ευρωπαϊκό προσανατολισμό» το μήνυμα Μυτιληναίου από το βήμα του Economist

Την ανάγκη ενός εθνικού σχεδίου ανασυγκρότησης, το οποίο θα υιοθετηθεί από το σύνολο των πολιτικών κομμάτων με ευρωπαϊκό προσανατολισμό, «συμπεριλαμβανομένου και του ΣΥΡΙΖΑ», και θα στηρίζεται σε μεταρρυθμίσεις που θα συμβάλλουν στην οριστική έξοδο της χώρας από την κρίση, επεσήμανε ο κ. Ευάγγελος Μυτιληναίος, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ στην πρόσφατη εκδήλωση του Economist στην Αθήνα με θέμα «How fast can we grow?

Ο ίδιος πρότεινε την ευθεία σύνδεση της ελάφρυνσης του δημόσιου χρέους με τις απαιτούμενες μεταρρυθμίσεις, μέσα από τον τεμαχισμό των παρεμβάσεων στα ελληνικά ομόλογα και αντίστοιχων πολιτικών που θα τις συνοδεύουν.
«Με τον τρόπο αυτόν οι Έλληνες θα καταστούν ιδιοκτήτες του προγράμματος», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μυτιληναίος, ο οποίος εξέφρασε την εκτίμηση ότι τα αποτελέσματα σε αυτήν την περίπτωση θα είναι ορατά «όχι σε χρόνια αλλά σε μήνες». Εξάλλου, συμπλήρωσε, «όλα τα υπόλοιπα έχουν αποτύχει».
Στο ίδιο πλαίσιο, στάθηκε στη σημασία που έχουν για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας στοιχεία όπως οι χαμηλότεροι φόροι, οι χαμηλότεροι στόχοι για πρωτογενή πλεονάσματα, οι αποτελεσματικές ιδιωτικοποιήσεις και οι fast track διαδικασίες για μεγάλες επενδύσεις.

O κ. Μυτιληναίος τάχθηκε υπέρ της περαιτέρω ευρωπαϊκής ενοποίησης και εξέφρασε την πεποίθηση ότι το Brexit μπορεί να είναι καταλύτης και να λειτουργήσει ως θετική εξέλιξη για την υπόλοιπη Ευρώπη προς την κατεύθυνση των θεσμικών αλλαγών τις οποίες χρειάζεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια: