Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου 2017

Στο «αέρα» η πολιτιστική διαδρομή ενώνει τη Στερεά Ελλάδα - Στην «καρδιά» της δεσπόζει ο Ορχομενός με τον θαυμαστό πολιτισμό των Μινυών

Στο «αέρα» έβγαλε η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας την πρόσκληση για το
υποέργο με τίτλο «Υποστήριξη της ΕΥΔ. του Ε.Π. Στερεάς Ελλάδας 2014-2020 στον «Προσδιορισμό Χωρικής Αναπτυξιακής Στρατηγικής και Σχέδιο Δράσης για τη «Πολιτιστική και περιβαλλοντική Διαδρομή Στερεάς Ελλάδας»». που χρηματοδοτείται από ΣΑ της Περιφέρειας.  Αντικείμενο των υπηρεσιών του Αναδόχου είναι θα είναι η υποστήριξη της ΕΥΔ στην εκπόνηση προγραμματικού κειμένου για την ανάλυση, την τεκμηρίωση και τον προσδιορισμό Χωρικής Αναπτυξιακής Στρατηγικής και Σχέδιο Δράσης για τις «Πολιτιστικές – Τουριστικές διαδρομές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, με αξιοποίηση του Εργαλείου της Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης, στο πλαίσιο του ΠΕΠ Στερεάς Ελλάδας 2014-2020. Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 24.800,00 € συμπεριλαμβανομένου του αναλογούντος ΦΠΑ 24% (20.000,00 καθαρή αξία και 4.800,00 Φ.Π.Α.).



Το τριήμερο από Παρασκευή 21 έως και Κυριακή 23 Απριλίου 2017 πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στο πανέμορφο Καρπενήσι και συγκεκριμένα στο ξενοδοχείο "MONTANA" η 4η Συνάντηση του Σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ» με τα Εταιρικά του μέλη. Τις εργασίες της συνάντησης άνοιξαν ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, κ. Κωνσταντίνος Μπακογιάννης, ο Δήμαρχος Καρπενησίου, κ. Νίκος Σουλιώτης και ο κ. Σταύρος Μπένος, πρόεδρος του Σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ», ενώ εκ μέρους του Δήμου μας χαιρετισμό έκανε ο Δήμαρχος κ. Λουκάς Υπερήφανος και Πρόεδρος της ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας κ. Λουκάς Υπερήφανος.  
Το κεντρικό θέμα της φετινής συνάντησης ήταν «Φύση και Πολιτισμός», με επίκεντρο την «Πολιτιστική Διαδρομή στα μνημεία φύσης και πολιτισμού της Στερεάς Ελλάδας» που σχεδιάζεται από κοινού από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, το Υπουργείο Πολιτισμού και το «ΔΙΑΖΩΜΑ». Πρόκειται για μια πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, κ. Κώστα Μπακογιάννη  και των συνεργατών του, του Υπουργείου Πολιτισμού και του ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ ,  οι οποίοι σχεδίασαν την «Πολιτιστική Διαδρομή της Στερεάς Ελλάδας» με  στόχο την ανάδειξη και προστασία της  πολιτιστικής και  περιβαλλοντικής  κληρονομιάς  της  Περιφέρειας. Ξεκινώντας  με βασικό άξονα τα αρχαία θέατρα  Δελφών, Ορχομενού, Ερέτριας, Καβιρείου, καθώς και τους αντίστοιχους αρχαιολογικούς χώρους, σήμερα μετράμε 14 κύρια σημεία  πολιτισμού που περιλαμβάνει η Πολιτιστική Διαδρομή με σκοπό όμως να προστεθούν ακόμα περισσότερα.


Δεν υπάρχουν σχόλια: