Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2017

Οι Πηγές των Χαρίτων … μεταμορφώνονται σ` ένα ειδυλλιακό περίπατο για όλες τις εποχές του χρόνου!

Μια από τρεις συνολικά ξύλινες γέφυρες της διαδρομής
 του πεζόδρομου των Πηγών των Χαρίτων 
Η εξέλιξη ενός έργου που μάλλον προβλημάτισε πολλούς στο ξεκίνημά του, έρχεται να ανανεώσει το ενδιαφέρον μας τις «Πηγές των Χαρίτων», αυτό τον ιστορικό περίπατο που καθημερινά απολαμβάνουν – άλλοτε πεντακάθαρο κι` άλλο στα «κακά του χάλια» είναι γεγονός – δεκάδες ντόπιοι αλλά και επισκέπτες της πόλη μας.
 


Ο πεζόδρομος κατά μήκους των Πηγών - που σχηματίζουν ως γνωστόν  ένα ή και περισσότερα ποταμάκια -  ολοκληρώνεται μέρα με τη μέρα, ένα έργο που δημοπρατήθηκε στην αρχή της παρούσας δημοτικής θητείας 2014 – 2019 του κ. Λ. Υπερήφανου, αλλά σχεδιάστηκε από την Τεχνική μας Υπηρεσία και εντάχθηκε στο πρόγραμμα Leader της «Ελικώνας Παρνασσός Α.Ε.» από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή του κ. Κ. Ξηρογιάννη.
Μια αληθινή παρέμβαση στο χώρο, φιλική όσο γίνεται στο περιβάλλον και στις δεσμεύσεις των περιοχών που έχουν ενταχθεί στα όρια της Natura 2000, μεταμοφώνει με τη σειρά της το τοπίο:  Ξύλινες γέφυρες, πλακόστρωτο, κιόσκια και παγκάκια, φωτισμός κατά μήκος όλης της διαδρομής!!! 
Ζητούμενα για πολλά χρόνια, 
απαίτηση των πολιτών και σήμερα πραγματικότητα.

Το κυριότερο, όμως, για το ORCHOMENOS PRESS είναι πως ΥΠΟΧΡΕΩΝΕΙ πλέον όλους μας δούμε αυτό τον «παράδεισο»  της ιστορικής μας πόλης με πραγματικά «άλλο μάτι».

Αρχικά ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ άπαντες να προστατεύσουμε αυτό το έργο, 
να το περιφρουρήσουμε, να μην το καταστρέψουμε.

Παράλληλα, ΠΡΕΠΕΙ να το συνεχίσουμε, να προσθέσουμε κι` άλλες πινελιές, 
κι` άλλες ήπιες παρεμβάσεις, γι` άλλα σημεία που μπορούν 
να ομορφύνουν τις ξακουστές Πηγές των Χαρίτων.

Τέλος, οριστικά πρέπει να ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΜΕ να βρεθεί μια μόνιμη λύση

 για την περιποίησή τους,  τον καθαρισμό τους και την ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ τους!



Μελλοντικές κινήσεις... 

Στα επόμενα βήματα σίγουρα – σύμφωνα και με την απόφαση που έλαβε πρόσφατα η Δημοτική Αρχή – η περιοχή που καταλήγει ο πεζόδρομος (έναντι του Δημοτικού Αναψυκτήριου δηλαδή, στα όρια με το ποταμάκι) θα αγοραστεί από το Δήμο Ορχομενού για ανάπλαση, ενώ στους σχεδιασμούς της Δημοτικής Αρχής για το επόμενο Leader που θα διαχειριστεί η «Ελικώνας Παρνασσός Α.Ε.» είναι η ένταξη του φωτισμού της Μακεδονικής Ακρόπολης του Ορχομενού, η ολοκλήρωση του περιβάλλοντος χώρο του Αγίου Γεωργίου στο Ακραίφνιο, κ.α. για τα οποία θα επανέλθουμε συν το χρόνο.
 

Προς το παρόν αναμένουμε την ολοκλήρωση
 και παράδοση του πεζόδρομου των Πηγών των Χαρίτων, 
ο οποίος  τελικά … μας αρέσει!!! 

Δεν υπάρχουν σχόλια: