Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου 2017

Πανηγυρίζει η Τ.Κ. Ξηρονομής - Απόψε η δημοτική βραδιά με τον Μάκη Λειβαδίτη και στο κλαρίνο τον Κώστα Ράπτη


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
            Με ξεχωριστή λαμπρότητα εορτάστηκε και φέτος η εορτή του Γενεθλίου της Θεοτόκου στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό στην κοινότητα Ξηρονομή του Δήμου Θηβαίων.
Στον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό, που εψάλλη την παραμονή της εορτής, προεξήρχε ο πανοσιολογιώτατος Αρχιμ. π.Αλέξιος Σαμαρτζής, ο οποίος εκήρυξε τον θείο λόγο. Μεταξύ των άλλων ο π. Αλέξιος ανέφερε ότι :« η σύνδεση της Γεννήσεως της Παναγίας με τον Ιησού Χριστό, είναι εκείνο που κατεξοχήν εξαγγέλλει η εορτή… Η Παναγία έρχεται στον κόσμο μέσα στο θείο σχέδιο σωτηρίας του κόσμου από την αμαρτία και τον θάνατο: είναι η προορισθείσα εκ πασών των γενεών να γίνει Μητέρα του Θεού, παραμένοντας Παρθένος κόρη, όπως διαλαλούν οι ύμνοι της εορτής της. Είναι εκείνη που ο ερχομός της, ως προαναγγελία του Σωτήρα του κόσμου Χριστού, είχε προφητευθεί με φωτισμό Θεού από τους προφήτες της Παλαιάς Διαθήκης…με τη Γέννηση της Παναγίας ξεκινά η διαδικασία Γεννήσεως και της Χαράς του κόσμου, του Χριστού. Στον κόσμο πια θα υπάρχει η δυνατότητα υπέρβασης της αμαρτίας, κατάργησης του διαβόλου, καταπάτησης του θανάτου. Στον κόσμο θα υπάρχει η αληθινή Ζωή… Και βεβαίως η Εκκλησία μας δεν παύει, προβάλλοντας με ποιητικότατο και θεολογικότατο τρόπο την εορτή, να καλεί και εμάς τους πιστούς όλων των αιώνων στην πρακτική διάσταση αυτής: δηλαδή αφενός να κινηθούμε σε δοξολογία του Θεού μας για την ευεργεσία Του να αναδείξει την Παναγία κατοικητήριό Του, αφετέρου να κατανοήσουμε ότι «ταις πρεσβείαις της Θεοτόκου» ο Κύριος θα μας σώζει, και τρίτον, να διδαχθούμε από την Παναγία στον τρόπο της ζωής της, ακολουθώντας  αυτό που την ανέδειξε σε τόσο μεγάλη αγιότητα: το «ιδού η δούλη Κυρίου, γένοιτό μοι κατά το ρήμά Σου».  Τελειώνοντας ο π.Αλέξιος ανέφερε ότι : Η Εκκλησία αδιάκοπα μας υπενθυμίζει ότι είμαστε κλημένοι για τη θέωση, δηλαδή να γινόμαστε κι εμείς Παναγίες, σαρκώνοντας τον Χριστό μέσα μας.










            Μετά ακολούθησε λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος της Παναγίας, με τη συμμετοχή πολλών ιερέων από τις όμορες ενορίες και πλήθους κόσμου, παρουσία του Δημάρχου Θηβαίων κ. Σπυρίδωνος Νικολάου, του Αντιπεριφερειάρχη κ. Κώστα Μπακομήτρου, του Αντιδημάρχου κ. Τάσου Καμούτση, του Αντιδημάρχου κ. Κων/νου Τυρινόπουλου, Δημοτικών Συμβούλων, του Προέδρου της Τ.Κ. Ξηρονομής κ. Στάθη Κεφαλά, o Τοπικός Σύμβουλος κ. Θοδωρής Μαρίνης, εκπροσώπων του Συλλόγου Ξηρονομαίων, κ.α.   Στο τέλος της λιτανείας ο Σύλλογος Γυναικών της φιλόξενης Ξηρονομής είναι ένα κέρασμα για όλους. Και του χρόνου! Χρόνια Πολλά! 


*Να σημειωθεί πως απόψε στην πλατεία του χωριού οργανώνεται δημοτική βραδιά.
Στο τραγούδι ο δικός μας Μάκης Λειβαδίτης και στο κλαρίνο ο Κώστας Ράπτης 

Δεν υπάρχουν σχόλια: