Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2017

Ξεπέρασε κάθε προσδοκία η παρουσία της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων και των Επιμελητηρίων στη φετινή 82η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης

Επιτυχημένη από κάθε άποψη ήταν η παρουσία της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων και των Επιμελητηρίων στη φετινή 82η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (09-17/09/2017), υποδηλώνοντας το ιδιαίτερα αυξημένο ενδιαφέρον της Επιμελητηριακής Κοινότητας για τη στήριξη του ιστορικού αυτού θεσμού, αλλά και της ενεργούς επιχειρηματικής παρουσίας από το σύνολο σχεδόν της Ελληνικής επικράτειας.








Οι αριθμοί άλλωστε αποτελούν αδιάψευστο μάρτυρα, δεδομένου ότι, πέραν των διεθνών συμμετοχών, στην 82η ΔΕΘ συμμετείχαν 50 Επιμελητήρια από όλη τη χώρα με 385 συνολικά επιχειρήσεις.
Με την Κίνα που, ως τιμώμενη χώρα, διέθετε πλήθος περιπτέρων προϊόντων και υπηρεσιών, και ένα πλούσιο επιχειρηματικό, πολιτιστικό και ψυχαγωγικό πρόγραμμα παράλληλων εκδηλώσεων, η προσέλευση των επισκεπτών ήταν ιδιαίτερα αυξημένη, τα δε οφέλη προβολής για τις συμμετέχουσες επιχειρήσεις ήταν πολλαπλά.
Κατά τη διάρκεια της Έκθεσης, πλήθος ενδιαφερόμενων επιχειρηματιών, εκπρόσωπων θεσμικών φορέων και επισκεπτών, τίμησαν με την παρουσία τους τα περίπτερα 2 και 3 της ΚΕΕ και των Επιμελητηρίων. Ο πρόεδρος της ΚΕΕ, κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος, συνοδευόμενος από το Γενικό Γραμματέα Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, κ. Αντώνη  Παπαδεράκη, και τους πρώην Υπουργούς κκ. Δημήτρη Μάρδα, και Μάκη Γιακουμάτο, επισκέφθηκε τα περίπτερα της ΚΕΕ και των Επιμελητηρίων και εντυπωσιάστηκε από την ποικιλία και την ποιότητα των εκθεμάτων των επιχειρήσεων, την καινοτομία στη συσκευασία των προϊόντων και την μοναδικότητα των γεύσεων. Παράλληλα είχε τη δυνατότητα να πραγματοποιήσει συναντήσεις με Προέδρους και εκπροσώπους Επιμελητηρίων. Τα περίπτερα της ΚΕΕ και των Επιμελητηρίων επισκέφθηκε ακόμη ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδος, κ. Κώστας Μπακογιάννης και οι πρώην Υπουργοί κκ. Σταύρος Καλαφάτης και Θόδωρος Καράογλου.
Ο πρόεδρος της ΚΕΕ, κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Η εξέχουσα συμμετοχή της ΚΕΕ και των Επιμελητηρίων εδώ σήμερα στο χώρο της 82ης ΔΕΘ αποτελεί μια δυναμική στήριξη του θεσμού της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, αλλά παράλληλα και μια τρανή απόδειξη της ισχυρής παρουσίας και των δυνατοτήτων του Επιμελητηριακού Θεσμού στην προσπάθεια στήριξης της ανάπτυξης και της προόδου της Οικονομίας και της Χώρας μας. Η συνεργασία της ΚΕΕ με τη Διοίκηση της ΔΕΘ όχι μόνο θα συνεχιστεί, αλλά θα επεκταθεί σταθερά και διαχρονικά, προς όφελος των δύο αυτών σημαντικών θεσμών της χώρας μας, αλλά και των επιχειρήσεων, οι οποίες θα έχουν τη δυνατότητα να αξιοποιήσουν μια σημαντική ανταποδοτική υπηρεσία των Επιμελητηρίων».


Σημειώνεται ότι τα εγκαίνια των περιπτέρων της ΚΕΕ και των Επιμελητηρίων-μελών της πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή, 10 Σεπτεμβρίου, από το Γενικό Γραμματέα Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, κ. Αντώνη  Παπαδεράκη, ο οποίος την Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου άνοιξε και τις εργασίες της Γενικής Συνέλευσης της ΚΕΕ που πραγματοποιήθηκε στο Makedonia Palace.
Στο χαιρετισμό του προς τα μέλη της Συνέλευσης, ο κ. Παπαδεράκης αναφέρθηκε στην προσπάθεια που καταβάλλει το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης για την αναβάθμιση του Επιμελητηριακού Θεσμού και του ρόλου των Επιμελητηρίων στην Εθνική Οικονομία, επισημαίνοντας παράλληλα ότι η σχεδιαζόμενη για το σκοπό αυτό νομοθετική παρέμβαση θα κατατεθεί στη Βουλή στο άμεσο προσεχές διάστημα.
Τέλος, ο κ. Παπαδεράκης έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στη συνεργασία μεταξύ Γενικής Γραμματείας Εμπορίου και ΚΕΕ-Επιμελητηρίων, που καλύπτει ένα ευρύ φάσμα θεμάτων, επισημαίνοντας παράλληλα ότι τα Επιμελητήρια διαθέτουν την κατάλληλη δομή και γνώση για την ανάληψη και επιτυχή διεκπεραίωση πλήθους υπηρεσιών για λογαριασμό της Πολιτείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: