Δευτέρα, 28 Αυγούστου 2017

Στη Μεγαλόχαρη της Τήνου προσευχήθηκαν οι Ορχομένιοι χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Κυδωνιών κκ. Αθηναγόρα


 
 Σε μια… διαφορετική Θεία Λειτουργία, μοναδική απ` όποια πλευρά κι αν τη δει κανείς, είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν ενορίτες της ιστορικής Σκριπούς, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του π. Χαραλάμπους και συμμετείχαν στην διήμερη προσκυνηματική εκδρομή στη Μεγαλόχαρη της Τήνου. 
 Η χαρά όλων ήταν διπλή, αφού μαζί τους επέλεξε να είναι και ο Ορχομένιος Μητροπολίτης Κυδωνιών της Μεγάλης Εκκλησίας του Γένους κκ. Αθηναγόρας.
Οι εκδρομείς ξεκίνησαν από την πόλη μας την Πέμπτη, 24 Αυγούστου αρχικά για το νησί της Άνδρου όπου επισκέφθηκαν ιερούς τόπους και μοναστήρια του νησιού. Η ξενάγησή τους ολοκληρώθηκε αργά το απόγευμα, οπότε και αναχώρησαν για τη Τήνο, όπου και διανυκτέρευσαν.
Την Παρασκευή, 25 Αυγούστου, η μέρα τους ξεκίνησε με τον εκκλησιασμό τους στη Μεγαλόχαρη της Τήνου, όπου τη Θεία Λειτουργία τέλεσε ο κκ. Αθηναγόρας μαζί με τους ιερείς που συμμετείχαν στην εκδρομή της ενορίας, δίνοντας σε όλους αυτή την ξεχωριστή ευλογία, αφού για πρώτη φορά έτυχε αυτή η ιδιαίτερη συγκυρία. 


 Ο κκ. Αθηναγόρας, μάλιστα, στη συνέχεια είχε την ευχαρίστηση να πραγματοποιήσει και κήρυγμα για τους εκδρομείς, πολλοί από τους οποίους ήρθαν σε επικοινωνία μαζί μας για να μας μιλήσουν για την ξεχωριστή τους αυτή εμπειρία αλλά και να μας μεταφέρουν τον θαυμασμό τους για την εξέλιξη του Ορχομένιου Επισκόπου, το εύρος των γνώσεών του καθώς και για την ταπεινότητα που τον διακρίνει,  για τον οποίο όλοι καμαρώνουμε και ευχόμαστε ο Θεός να του χαρίζει πάντοτε υγεία και μακροημέρευση. Σεβασμιώτατε, πολλά τα έτη. 

*Ευχαριστούμε τον κ. Άγγελο Χριστοδούλου για το φωτογραφικό υλικό. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

www.endelfoisonline.gr