Πέμπτη 3 Αυγούστου 2017

Επιστολή Σταθά σε Καμμένο: Η ΕΑΒ οδηγείται σε ξεπούλημα!

ΕΠΙΣΤΟΛΗ

 ΠΡΟΣ:- Υπουργό Εθνικής Άμυνας
                                                                              κ. Παναγιώτη Καμμένο
                                                                           - Υπουργό Οικονομικών
                                                                              κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο


      Η  ΕΑΒ   ΟΔΗΓΕΙΤΑΙ  ΣΕ  ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ

  Για ακόμα μια φορά  την ευθύνη για την μη έγκαιρη εκτέλεση προγραμμάτων της Π.Α. φέρουν τα συναρμόδια Υπουργεία και αδίκως προσπαθούν να τις μεταθέσουν σε άλλους.
Τεράστια ερωτηματικά γεννά η απώλεια προγράμματος κινητήρων της Πολεμικής Αεροπορίας,  με πρόσχημα καθυστερήσεις για τις οποίες την κύρια ευθύνη φέρει η Διοίκηση, η οποία είναι τοποθετημένη από τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.
Για να δούμε σε ποια εταιρεία θα καταλήξει τελικά το έργο που αφαιρείται από την ΕΑΒ;

Τα όσα ειπώθηκαν από τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Παναγιώτη Καμμένο στην διαρκή  επιτροπή ΄Αμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων στις 3/5/2017,   καθώς και τα όσα δηλώνουν  σε συνεντεύξεις διάφοροι επιχειρηματίες, που στοχεύουν στο έργο της ΕΑΒ, αποτελούν κακούς οιωνούς και  δυσάρεστες εξελίξεις για την Εταιρεία και τους εργαζομένους της.
Αυτή τη στιγμή στην ΕΑΒ επικρατεί μια εκρηκτική κατάσταση, συνέπεια των πολιτικών αποφάσεων όλων των  κυβερνήσεων έως και σήμερα , με αποτέλεσμα η ΕΑΒ να έχει οδηγηθεί σε οικονομική ασφυξία και  υποστελέχωση, ενώ ταλανίζεται για χρόνια από παθογένειες  που σχετίζονται με κακοδιοίκηση, αναξιοκρατία και  έλλειψη λογοδοσίας.
Η σημερινή διοίκηση όχι μόνο δεν προέβει στις αναγκαίες για την εταιρεία ενέργειες αλλά δημιούργησε ακόμα μεγαλύτερα προβλήματα με την τακτική της.
Φαινόμενα κομματισμού, παραγοντισμού, αναξιοκρατίας, σπατάλης και ανομίας εξακολουθούν να υπάρχουν  και να γιγαντώνονται.   
Είναι πανθομολογούμενο ότι  η ΕΑΒ δεν διοικείται σαν εταιρεία που δραστηριοποιείται στον διεθνή επιχειρηματικό στίβο, από την πολιτική ηγεσία των συναρμοδίων Υπουργείων, αλλά ως κομματικό προτεκτοράτο, όπως και στο παρελθόν.  
Η ΕΑΒ πρέπει να παραμείνει 100% στο Ελληνικό Δημόσιο, να δοθεί λύση στα χρόνια προβλήματα που την ταλανίζουν και απαιτούν πολιτική βούληση.
Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να σταματήσει τον οικονομικό στραγγαλισμό της εταιρείας και να προβεί στις απαραίτητες για την ΕΑΒ προσλήψεις μόνιμου τακτικού προσωπικού.
Να λυθούν τα προβλήματα των εργαζομένων που προέρχονται από τους μνημονιακούς νόμους και σχετίζονται με το μισθολόγιο και τους μη μισθολογικούς όρους, ώστε να σταματήσει η φυγή των εργαζομένων προς τις ανταγωνίστριες εταιρείες του εξωτερικού ( ακόμη και στην Τουρκία).
Η ΕΑΒ είναι μια Εταιρεία στην οποία απασχολούνται πολλοί συμπολίτες μας και έχει μεγάλη σημασία για τον Νομό μας και τη χώρα, τόσο σε θέματα οικονομίας, τεχνολογίας, ανάπτυξης , αλλά κυρίως συμβάλει στην εθνική άμυνα της χώρας σε εποχές δύσκολες, όπως η τωρινή.

 ΣΤΑΘΑΣ    ΙΩΑΝΝΗΣ    
  ΠΡΩΗΝ    ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ





Δεν υπάρχουν σχόλια: