Δευτέρα 31 Ιουλίου 2017

Έτοιμος να παραδοθεί ο δρόμος του Γιάννη, του Αλέκου, του Σπύρου … της τοπικής κοινωνίας Κοκκίνου – Ακραιφνίου προς τον κόλπο των Σκορπονερίων – Σε εφαρμογή ο ρεαλιστικός σχεδιασμός του Μνημονίου Συνεργασίας του Δήμου Ορχομενού με την Protergia

Το πιο δύσκολο, αλλά και το πιο όμορφο σημείο της διαδρομής! Θάλασσα, θάλασσα... 
 Πριν καλά καλά παραδοθεί στην τοπική κοινωνία, ήδη … χύθηκε πολύ μελάνι (κυρίως μέσω των social media) για το νέο δρόμο που θα συνδέει πλέον με ασφάλεια τη Δημοτική Ενότητα Ακραιφνίου με το επίνειο του Δήμου μας, τον «άγνωστο» σε πολλούς Βοιωτούς, κόλπο των Σκορπονερίων. 
Η πρόσβαση προς τα Σκορπονέρια από την Ιερά Μονή Πελαγίας Κοκκίνου Δήμου Ορχομενού
 Ένα δρόμο που ναι μεν υπήρχε, ναι μεν τον διεκδικούσε για πάνω από τρεις τουλάχιστον δεκαετίες η εκάστοτε Δημοτική Αρχή, ναι μεν τον «ήθελε» κάθε Δήμαρχος και κάθε τοπάρχης,  αλλά χάρις στο στοχευμένο Μνημόνιο Συνεργασία με την εταιρεία Protergia, η άμεση πρόσβαση, η συντόμευση της διαδρομής και κυρίως η ασφαλή μετάβαση επιτυγχάνεται από τη σημερινή Δημοτική Αρχή με Δήμαρχο τον κ. Λουκά Υπερήφανο, Αντιδήμαρχο Ακραιφνίας τον κ. Γιάννη Φουρτάκα, Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Ακραιφνίας τον κ. Αλέκο Βασιλείου και Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Κοκκίνου τον κ. Σπύρο Καραγιάννη. 





Αυτός δεν είναι δρόμος, αυτός είναι αεροδρόμιοοοοοοοοοοοοο



Φουρτάκας - Βασιλείου: Ενωμένοι σαν μια γροθιά για το καλό της τοπικής κοινωνίας!
 Οι εργασίες διαμόρφωσης του δρόμου που συνδέει, τα Δ.Δ. Ακραιφνίου και Κοκκίνου μέσω της Ιεράς Μονής Πελαγίας Κοκκίνου με τον κόλπο των Σκορπονερίων είναι στην τελική του φάση, γι` αυτό και η Δημοτική Αρχή επέλεξε σήμερα να επισκεφθεί το χώρο, να κατέβει έως τη θάλασσα και να θαυμάσει από κοντά αυτό το ιδιαίτερης σημασίας έργο για την τοπική κοινωνία και τον Δήμο Ορχομενού, στον οποίο εν τέλει… ήρθε και θάλασσα!!!
Ο Δήμαρχος κ. Λουκάς Υπερήφανος, ο Αντιδήμαρχος κ. Γιάννης Φουρτάκας μαζί με τον Πρόεδρο του ΔΣ κ. Λάμπρο Ρόδη, τον Δημοτικό Σύμβουλο και τέως Αντιδήμαρχο κ. Άγγελο Μαράντο, τον Πρόεδρο του Ακραιφνίου κ. Αλέκο Βασιλείου εκ μέρους του Δήμου (σσ. ο Πρόεδρος του Κοκκίνου απουσίαζε λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων) καθώς και η κα Γεωργία Τσομπανίδου εκ μέρους της εταιρείας Protergia διέσχισαν την διαδρομή των 17 περίπου χιλιομέτρων και κατέληξαν στον κόλπο των Σκορπονερίων, εκεί που πολλοί από τους δημότες μας θα πάνε για πρώτη φορά ίσως μετά την παράδοση του δρόμου. 




 Ενδιάμεσα, στο πιο «δύσκολο» σημείο της διαδρομής, εκεί που βλέπεις την θάλασσα και εντυπωσιάζεσαι από το τοπίο, σταμάτησαν και έκαναν δηλώσεις στο ORCHOMENOS PRESS.
Ικανοποιημένος από την αγαστή συνεργασία με την Protergia, ο κ. Υπερήφανος δήλωσε…

Ακολούθως, η Τσομπανίδου συμπλήρωσε…
Εμφανώς ικανοποιημένοι από την εξέλιξη εφαρμογής του Μνημονίου Συνεργασίας Τσομπανίδου - Υπερήφανος, μεταξύ του Δήμου Ορχομενού και της Εταιρείας Protergia, στο πλαίσιο του ανταποδοτικού οφέλους από την κατασκευή του αιολικού πάρκου ανάμεσα στις τοπικές κοινότητες Ακραιφνίου - Κοκκίνου. 


Η πρόσβαση από τα Σκορπονέρια προς το δρόμο που συνδέει το Ακραίφνιο και το Κόκκινο με τη θάλασσα. 

Η εκκλησία του Αγίου Νικολάου ανήκει την Ιερά Μονή Πελαγίας Κοκκίνου

Ο κόλπος των Σκορπονερίων, άγνωστος σε πολλούς Βοιωτούς,
αποτελεί το επίνειο του Δήμου Ορχομενού.
Μια ακόμη ευκαιρία, μια ακόμη πρόκληση για τη Δημοτική Αρχή
η περαιτέρω ανάδειξη και ανάπτυξή του με απαραίτητα έργα υποδομής. 

Αξίζει να σημειωθεί ως η πορεία των έργων θα έχει και συνέχεια καθώς η Δημοτική Αρχή ολοκληρώνει την τελική μελέτη με τη χρηματοδότηση της Protergia, προκειμένου ο δρόμος να ασφαλτοστρωθεί σε συνεργασία με τον όμορο Δήμο Χαλκιδέων, μέσα από σχετική πρόσκληση του ΕΣΠΑ έως το 2019. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: