Κυριακή 2 Ιουλίου 2017

Υποχωρεί ο καύσωνας -Πέφτει από Δευτέρα η θερμοκρασία ως και 10 βαθμούς

Υποχωρεί ο καύσωνας-ρεκόρ, ένας από τους ισχυρότερους της τελευταίας δεκαετίας. Από Δευτέρα οι θερμοκρασίες θα πέσουν έως και 10 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια αναμένονται καταιγίδες ίσως και χαλαζόπτωση.
Μέσα σε αυτές τις «100 ώρες» γράφτηκε ακόμη μια ιστορία που θα θυμόμαστε. Για τέσσερις συνεχόμενες μέρες η χώρα μας βρέθηκε στο έλεος των εξαιρετικά θερμών αερίων μαζών Αφρικανικής προέλευσης, με τον υδράργυρο καθημερινά να σημειώνει και ένα ακόμη ρεκόρ.
Αναλυτικά η πρόγνωση
Σύμφωνα με την ΕΜΥ, τη Δευτέρα στη βόρεια χώρα θα επικρατήσει άστατος καιρός με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες οι οποίες στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη πιθανώς να είναι ισχυρές. Βαθμιαία βελτίωση από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 5 με 6 και τοπικά στα πελάγη 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε πτώση.
Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: στην Ήπειρο και πιθανόν στην Κέρκυρα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με σποραδικούς όμβρους η καταιγίδες και βαθμιαία βελτίωση. Στις υπόλοιπες περιοχές αίθριος.
Ανεμοι: βορειοδυτικοί 4 με 6 και στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασια: από 21 έως 33 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: στη Θεσσαλία λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι η καταιγίδες κυρίως στα ορεινά με βελτίωση από το απόγευμα. Στις υπόλοιπες περιοχές αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά κυρίως ορεινά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Ανεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 και σταδιακά στα ανατολικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασια: από 23 έως 36 βαθμούς κελσίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: