Πέμπτη 27 Ιουλίου 2017

Γράφουν «νέα ιστορία» στη Στερεά Ελλάδα - Χέρι χέρι Μπακογιάννης – Υπερήφανος πετυχαίνουν την αλλαγή χρηματοδότησης στην Περιφέρειά μας


Η χθεσινή και σημερινή μέρα για την Περιφέρειά μας δεν αποκλείεται για τον ιστορικό του μέλλοντος να αποτελεί την απαρχή για μιας νέας εποχής, κατά την οποία … οι αριθμοί θα έχουν μια διαφορετικοί ανάγνωση. Ο λόγος είναι πως τόσο η επιστολή του Περιφερειάρχη κ. Κώστα Μπακογιάννη όσο και η αντίστοιχη επιστολή του Προέδρου της ΠΕΔ και Δημάρχου Ορχομενού κ. Λουκά Υπερήφανου μαζί με την εμπεριστατωμένη επιχειρηματολογία τους γύρω από την υποχρημστοδότηση της Στερεάς Ελλάδας από τα Ευρωπαϊκά προγράμματα, φαίνεται πως αλλάζουν τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης, επιτυγχάνοντας την απορρόφηση επιπλέον εθνικών πόρων μέσω του ΠΕΠ Στερεάς και του Π.Δ.Ε.  

Περιφερειάρχης και Δήμαρχοι δηλαδή, μαζί σαν μια γροθιά, ανατρέπουν την αδικία για την Περιφέρειά μας και σύμφωνα με τις σημερινές δηλώσεις του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομίας & Ανάπτυξης, κ. Χαρίτση, κατά τη σημερινή, 10η συνεδρία του διευρυμένου ΔΣ της ΠΕΔ στη Λαμία για τα βασικά ζητήματα και τις προτεραιότητες των Δήμων της Στερεάς Ελλάδας.



Τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομίας & Ανάπτυξης κ. Χαρίτση και τον Γενικό Γραμματέα Επενδύσεων & ΕΣΠΑ κ. Κορκολή υποδέχθηκε ο Πρόεδρος και Δήμαρχος Ορχομενού κ. Λουκάς Υπερήφανος, παρουσία του Περιφερειάρχη κ. Κώστα Μπακογιάννη.
Ο Πρόεδρος της Π.Ε.Δ. Στερεάς Ελλάδας και Δήμαρχος Ορχομενού, κ. Υπερήφανος, αρχικά εξέφρασε την ικανοποίησή του για την παρουσία του Υπουργού και του Γενικού Γραμματέα στη συνεδρίαση της Π.Ε.Δ., στο γενικότερο πλαίσιο του Αναπτυξιακού Συνεδρίου, και καλωσόρισε τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, αναφέρθηκε πρωτίστως στο θέμα της υποχρηματοδότησης της Στερεάς Ελλάδας: «Είναι τιμή μας που βρίσκεστε εδώ σήμερα για να συζητήσουμε για τα φλέγοντα ζητήματα, που αφορούν τη Στερεά Ελλάδα. Μαζί με την Περιφέρεια αναδείξαμε το πρόβλημα της υποχρηματοδότησης της Στερεάς Ελλάδας και με χαρά, κ. Υπουργέ, άκουσα στη χθεσινή σας εισήγηση, ότι γνωρίζετε το θέμα και ότι κάνετε ενέργειες για να αρθεί αυτή η αδικία. Αγωνιζόμαστε να κάνουμε τη Στερεά Ελλάδα ισότιμη και όχι πιο πλούσια από τις άλλες Περιφέρειες. Γι’ αυτό σας καλώ να μας δώσετε την ευκαιρία για ένα καλύτερο αύριο και με πρόσθετη χρηματοδότηση να μας επιτρέψετε να φανούμε πιο χρήσιμοι κι ωφέλιμοι στις τοπικές μας κοινωνίες, με την κατασκευή έργων πρώτης προτεραιότητας». Μάλιστα ο κ. Υπερήφανος αναφερόμενος στο πρόβλημα της μη επαρκούς χρηματοδότησης των έργων συντήρησης των αγροτικών και δασικών δρόμων, κάλεσε τον Υπουργό να εξασφαλίσει διακριτή χρηματοδότηση για την υλοποίηση αυτών των έργων για να λυθεί ένα χρόνιο πρόβλημα, που ταλαιπωρεί τους αγροτικούς Δήμους.
Στη συνέχεια ο λόγος δόθηκε στον Περιφερειάρχη, κ. Μπακογιάννη, ο οποίος αφού ευχαρίστησε την Π.Ε.Δ. για την πρόσκληση καλωσόρισε τον Υπουργό και τον Γενικό Γραμματέα και μεταξύ των άλλων ανέφερε:

Ακολούθως, ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, κ. Χαρίτσης αφού ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Π.Ε.Δ. για την πρόσκληση αναφέρθηκε στις δράσεις του Υπουργείου για την αντιμετώπιση της αδικίας, που υφίσταται η Στερεά Ελλάδα και έκανε δηλώσεις αρχικά για την υποχρηματόδότηση …
Στη συνέχεια για τους νέους σχεδιασμούς του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (Π.Δ.Ε.) και του ΕΣΠΑ για τη Στερεά γη…
Αναφερόμενος στα έργα αγροτικής οδοποιίας που του ζήτησε ο κ. Υπερήφαμος, ο κ. Χαρίτσης ζήτησε από την Π.Ε.Δ. να συλλέξει τις ανάγκες των Δήμων και δεσμεύτηκε ότι εν συνέχεια θα εξασφαλιστεί και θα διατεθεί η συγκεκριμένη χρηματοδότηση. Ακούστε τι ανέφερε σχετικά..


Εν τέλει, όλοι συμφώνησαν ότι θα πρέπει να συνεχιστεί και να ενταθεί η συνεργασία των δύο βαθμών αυτοδιοίκησης και του Υπουργείου και να δοθεί ιδιαίτερη βαρύτητα στην επιτάχυνση των διαδικασιών για την ωρίμανση, έναρξη και υλοποίηση των έργων, ενώ ο Υπουργός, αφού συνεχάρη τον Πρόεδρο κ. Υπερήφανο, τους Δημάρχους και τα Μέλη του Δ.Σ. της Π.Ε.Δ. Στερεάς Ελλάδας για τις πολύ στοχευμένες και τεκμηριωμένες τοποθετήσεις και προτάσεις τους, πρότεινε την πραγματοποίηση μιας νέας συνάντησης εντός του επόμενου χρονικού διαστήματος για τη μεγαλύτερη εμβάθυνση ή ανάδειξη νεών θεμάτων.
Ο κ. Υπερήφανος στην αποφώνισή του ευχαρίστησε τον κ. Χαρίτση, τον κ. Μπακογιάννη και τον κ. Κορκολή και φυσικά επεσήμανε ότι υπάρχει ανοικτή πρόκληση για την επανάληψη της συνάντησης καθώς πέραν των εύστοχων εισηγήσεων των Δημάρχων και οι απαντήσεις του Υπουργείου ήταν άκρως διαφωτιστικές, με φανερή κι έκδηλη τη διαθεσιμότητα συνεργασίας σε όλα τα θέματα.


Δεν υπάρχουν σχόλια: