Δευτέρα 24 Ιουλίου 2017

Περιοδεία Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλη Αποστόλου σε Βοιωτία και Φθιώτιδα

Με στελέχη της αυτοδιοίκησης και παραγωγικούς φορείς της Βοιωτίας και της Φθιώτιδας  συναντήθηκε σήμερα ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλης Αποστόλου, στο πλαίσιο της περιοδείας που πραγματοποίησε στην ευρύτερη περιοχή, ενόψει του μεγάλου Αναπτυξιακού Περιφερειακού Συνεδρίου Στερεάς Ελλάδας που θα πραγματοποιηθεί αυτήν την εβδομάδα στη Λαμία.






Συγκεκριμένα ο κ. Αποστόλου στο πλαίσιο της περιοδείας του συναντήθηκε με στελέχη της αυτοδιοίκησης των Δήμων Λιβαδειάς, Αλιάρτου, Ορχομενού και Λαμίας.



Στη συνέχεια επισκέφθηκε μια αγελαδοτροφική μονάδα στην Αλίαρτο όπου ξεναγήθηκε από τον ιδιοκτήτη της κτηνοτροφικής εκμετάλλευσης Γιώργο Γιαννουδάκη.  Ο Υπουργός δήλωσε πως το επόμενο διάστημα επίκειται η εισαγωγή στις αρμόδιες επιτροπές της Βουλής του νέου θεσμικού πλαισίου που προωθεί το ΥΠΑΑΤ για την υποχρεωτική αναγραφή της χώρας προέλευσης του γάλακτος,  επισημαίνοντας: «Με το νέο θεσμικό πλαίσιο στοχεύουμε να προστατεύσουμε την παραγωγή μας από τις επιθέσεις ελληνοποίησης που δέχεται από προϊόντα άλλων χωρών. Η συγκεκριμένη, νομοθετική ρύθμιση αποτελεί σταθμό για το χώρο της κτηνοτροφίας. Η υποχρεωτική επισήμανση της προέλευσης του γάλακτος καθώς και του γάλακτος ως συστατικού στα γαλακτοκομικά προϊόντα περιλαμβάνει τη χώρα άμελξης, τη χώρα επεξεργασίας και τη χώρα συσκευασίας, στοιχεία τα οποία πλέον ο καταναλωτής θα γνωρίζει για την τελική του επιλογή».

Επίσης ο κ. Αποστόλου επισκέφθηκε τον Αγροτικό Συνεταιρισμό  Παραγωγών Κελυφωτού Φυστικιού Μώλου, όπου ξεναγήθηκε στο συσκευαστήριο. Στη συνέχεια ο Υπουργός συμμετείχε  σε  ευρεία σύσκεψη με παραγωγούς και εκπροσώπους του Αγροτικού Συνεταιρισμού, όπου, μεταξύ άλλων, τους  ενημέρωσε ότι το κελυφωτό φιστίκι εντάχθηκε από το 2017 στον κατάλογο των προϊόντων που θα λαμβάνουν συνδεδεμένη ενίσχυση.

Επισημαίνεται, τέλος, ότι  ο Υπουργός, ολοκληρώνοντας την περιοδεία του στη Βοιωτία και τη Φθιώτιδα, παραχώρησε στη Λαμία συνέντευξη Τύπου στα τοπικά ΜΜΕ. 


Δεν υπάρχουν σχόλια: