Τετάρτη 26 Ιουλίου 2017

Ένωση Περιφερειών: Να παραταθεί η προθεσμία υποβολής αμφισβήτησης επί της κύρωσης των δασικών χαρτών


Δεσμεύτηκε να υλοποιήσει την πρόταση της ΕΝΠΕ ο Αν. Υπουργός Περιβάλλοντος Σ. Φάμελλος σε επικοινωνία που είχε με τον Πρόεδρο και τον Γενικό Γραμματέα κ. κ. Κ. Αγοραστό και Αλ. Καχριμάνη

Να παραταθεί τουλάχιστον έως τις 31 Αυγούστου και πάντως για όσο χρονικό διάστημα είναι αναγκαίο η προθεσμία υποβολής αμφισβήτησης επί της κύρωσης των δασικών χαρτών, ιδιαίτερα για τις γεωργικές εκτάσεις που κυρίως σχετίζονται με το καθεστώς της καταβολής της ενιαίας ενίσχυσης στους Έλληνες αγρότες, ζητεί το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας με απόφαση που έλαβε στη σημερινή του συνεδρίαση.
Ο Πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας, Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός και ο Γενικός Γραμματέας της ΕΝΠΕ, Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλ. Καχριμάνης ανέπτυξαν τις θέσεις της ΕΝΠΕ στον Αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος κ. Σωκράτη Φάμελλο, ο οποίος δεσμεύτηκε να τις υλοποιήσει.
Το ΔΣ της ΕΝΠΕ θεωρεί την παράταση επιβεβλημένη λόγω του τεράστιου όγκου σε αριθμό αμφισβητήσεων, της υποστελέχωσης των υπηρεσιών και του μεγάλου χρόνου που απαιτείται για τη γραφειοκρατική υποβολή και αποπεράτωση των αιτημάτων.
Παράλληλα,
-κρούει τον κώδωνα του κινδύνου να αποκλειστούν χιλιάδες γεωργοί από το καθεστώς των επιδοτήσεων και η χώρα να χάσει εκατομμύρια ευρώ εισρεόμενων πόρων από την Ευρωπαϊκή Ένωση
-κι επαναφέρει την πρόταση που έχει καταθέσει και στο παρελθόν η Ένωση Περιφερειών Ελλάδας να ληφθούν αριθμοί ηλεκτρονικού πρωτοκόλλου για όλους τους γεωργούς που τα επιδοτούμενα αγροτεμάχιά τους εμφανίζουν πρόβλημα, σε συνεργασία των υπηρεσιών των Υπουργείων Περιβάλλοντος και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (ΟΠΕΚΕΠΕ) που έχει αναλυτικά τα ΑΦΜ και τις περιπτώσεις αλληλοεπικαλύψεων γεωργικών γαιών και δασικών χαρτών, αλλά και του ατομικού κλειδάριθμου που «πατά» στους κωδικούς TAXIS για κάθε περίπτωση.


Δεν υπάρχουν σχόλια: