Δευτέρα 24 Ιουλίου 2017

Υπεγράφη σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος από τα συναρμόδια Υπουργεία για το «Atalanti Hills» - Μια ανάσα από τον Ορχομενό η επένδυση με τρία πεντάστερα ξενοδοχεία, 3.300 κατοικίες, 3 γήπεδα γκολφ, ιππικό και θεματικό πάρκο!!!

Ένα μεγάλο βήμα είναι γεγονός για το μεγαλύτερο τουριστικό project όλων των εποχών για την Ελλάδα. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Περιβάλλονος υπεγράφη σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος από τα συναρμόδια Υπουργεία Περιβάλλοντος και Ενέργειας και Τουρισμού, χαρακτηρίζεται και οριοθετείται η πρώτη Περιοχή Ολοκληρωμένης Τουριστικής Ανάπτυξης (Π.Ο.Τ.Α) «Atalanti Hills» σε μη παραθαλάσσια περιοχή στην Ελλάδα, στην περιοχή «Έξαρχος» του Δήμου Λοκρών του νομού Φθιώτιδας.

Πρόκειται για επένδυση στρατηγικού χαρακτήρα, ύψους 1,3 δισ ευρώ, που κατά τη διάρκεια κατασκευής των εγκαταστάσεων και λειτουργίας της μονάδας θα δημιουργήσει πάνω από 5.500 θέσεις εργασίας. Βασικά χαρακτηριστικά της είναι:
-η έμφαση σε τουριστικές υπηρεσίες υψηλής προστιθέμενης αξίας
-το περιορισμένο περιβαλλοντικό αποτύπωμα (οι κτιριακές εγκαταστάσεις θα καλύψουν μόνο το 2,56% της συνολικής έκτασης της Π.Ο.Τ.Α., δηλαδή 420 από τα 12.500 στρέμματα)
-οι σημαντικές συνέργειες και θετικές επιπτώσεις που αναμένεται να προκύψουν για πλήθος άλλων παραγωγικών δραστηριοτήτων στην ευρύτερη περιοχή.
Η επενδύτρια εταιρεία είναι η Λοκρός. Το mega συγκρότημα της Αταλάντης περιλαμβάνεται η κατασκευή 3.306 τουριστικών κατοικιών, τριών ξενοδοχειακών συγκροτημάτων με 2.990 κλίνες και τριών γηπέδων γκολφ. Επιπλέον, σχεδιάζεται η λειτουργία πολιτιστικού χωριού, εμπορικών καταστημάτων, εστιατορίων, αθλητικών κέντρων (γήπεδα μπάσκετ, βόλεϊ, τένις, ποδοσφαίρου κ.ά.), συνεδριακού κέντρου, υβριδικού κέντρου υδροθεραπείας και ομορφιάς, χώρου περιπέτειας για παιδιά κ.ά.
Ουσιαστικά μιλάμε για τρία σύνθετα τουριστικά καταλύματα με δυναμικότητα 8.872 κλίνες (σε κατοικίες και ξενοδοχεία). Σε κάθε σύνθετο τουριστικό κατάλυμα θα κατασκευαστεί ένα γήπεδο γκολφ 18 οπών. Τα τρία γκολφ θα καλύψουν έκταση 1.700 στρεμμάτων, ενώ τα ξενοδοχεία και οι κατοικίες θα αναπτυχθούν σε έκταση 420 στρεμμάτων. Τα τρία σύνθετα τουριστικά καταλύματα θα πάρουν τις ονομασίες Νότος, Ζέφυρος και Βορράς. Στον Νότο θα κατασκευαστούν 1.030 κατοικίες, στον Ζέφυρο 955 κατοικίες και στον Βορρά 1.321 κατοικίες.
Δεδομένων όλων αυτών, το επενδυτικό έργο απολαμβάνει ευρεία αποδοχή και υποστήριξη του δήμου Λοκρών, καθώς και της τοπικής κοινωνίας. Επόμενο βήμα, πλέον, είναι η κατάθεση από το ΥΠΕΝ του σχεδίου Προεδρικού Διατάγματος προς έγκριση στο Συμβούλιο της Επικρατείας, ώστε να ξεκινήσει η υλοποίηση του έργου. Πηγή http://www.mag24.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: