Πέμπτη 20 Ιουλίου 2017

4o Πανελλήνιο Συνέδριο για την Ανάπτυξη της Ελληνικής Γεωργίας – Στις 9 & 10 Νοεμβρίου 2017 στη Θεσσαλονίκη

Σε συνέχεια των προηγούμενων επιτυχημένων Συνεδρίων της GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ, που αποτελούν πλέον θεσμό για τον εγχώριο αγροδιατροφικό τομέα, διοργανώνεται και φέτος το 4o Πανελλήνιο Συνέδριο για την Ανάπτυξη της Ελληνικής Γεωργίας, στις 9 & 10 Νοεμβρίου 2017 στη Θεσσαλονίκη στο ξενοδοχείο Porto Palace. Το 4ο Συνέδριο θα έχει θέμα: «Καινοτομία & γνώση στον πρωτογενή τομέα: Απελευθερώνοντας τη δυναμική της υπαίθρου». Το φετινό Συνέδριο πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος (ΣΕΒΕ), έναν από τους σημαντικότερους φορείς εξωστρέφειας στη χώρα.
Σκοπός του Συνεδρίου είναι να αναδειχθεί στην εθνική ατζέντα, όπως ακριβώς και στη διεθνή και ευρωπαϊκή, ο καταλυτικός ρόλος της καινοτομίας και της γνώσης στην ενίσχυση της γεωργικής επιχειρηματικότητας και ανταγωνιστικότητας, αλλά και στην αποτελεσματική αντιμετώπιση των μεγάλων σύγχρονων προκλήσεων για τον αγροδιατροφικό τομέα της ΕΕ : την επισιτιστική ασφάλεια και την παραγωγή ασφαλών και ποιοτικών τροφίμων, την προστασία του περιβάλλοντος, την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής και την ενίσχυση της απασχόλησης και της ανάπτυξης στην ύπαιθρο. Μέσα από τα εργαστήρια και τις θεματικές ενότητες του 4ου Πανελλήνιου Συνεδρίου αναμένεται να αναδειχθούν ζητήματα κομβικής σημασίας για την ανάπτυξη του πρωτογενούς και του αγροδιατροφικού τομέα, με καταλύτες την καινοτομία και τη γνώση και τελικό στόχο την απελευθέρωση της αναπτυξιακής δυναμικής της υπαίθρου, η οποία είναι κρίσιμη για την ευρύτερη εθνική οικονομία.
Την 1η ημέρα του Συνεδρίου, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να  παρακολουθήσουν 4 εργαστήρια(workshops) με τη συμμετοχή διακεκριμένων ομιλητών από την Ελλάδα και το εξωτερικό, οι οποίοι θα συμβάλλουν με την εμπειρία και τη γνώση τους, στην ουσιαστική ενημέρωση των συνέδρων σε σχέση με ζητήματα ευφυούς γεωργίας, ψηφιοποίησης της εφοδιαστικής αλυσίδας τροφίμων και έξυπνης περιφερειακής εξειδίκευσης. Παράλληλα, στο πλαίσιο ειδικού εργαστηρίου θα επιχειρηθεί η εξέταση των προοπτικών και η σύναψη επιχειρηματικών συνεργασιών για την ενίσχυση του αγροδιατροφικού εμπορίου στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων.
Η 2η ημέρα του Συνεδρίου θα διαρθρωθεί σε τρεις θεματικές ενότητες, οι οποίες σε συνδυασμό με τα εργαστήρια και με τη συμβολή υψηλών προσκεκλημένων από την ΕΕ , θα συμβάλλουν στην εμβάθυνση των ζητημάτων γεωργικής καινοτομίας & γνώσης για την ανάπτυξη του αγροδιατροφικου τομέα. Η πρόκληση της αύξησης της παραγωγής με λιγότερους πόρους και η αντιμετώπισή της στο πλαίσιο της μελλοντικής Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ) θα αποτελέσει το αντικείμενο της 1ης ενότητας του Συνεδρίου ενώ στη 2η ενότητα θα αναδειχθεί ο ρόλος της  καινοτομίας στην επιχειρηματική ανάπτυξη και την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των γεωργικών συνεταιρισμών. Το Συνέδριο θα ολοκληρωθεί με την 3η ενότηταπου αφορά στις τάσεις και προκλήσεις για τα συστήματα γεωργικής γνώσης και καινοτομίας στην ΕΕ, και ειδικότερα στους τρόπους με τους οποίους η έρευνα, η εκπαίδευση και οι γεωργικές συμβουλές μπορούν να συμβάλλουν αποτελεσματικότερα στην ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και ανταγωνιστικότητας του αγροδιατροφικού τομέα της χώρας.
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Συνέδριο και για να δηλώσετε συμμετοχή πατήστε εδώ: https://www.c-gaia.gr/congress2017/

Δεν υπάρχουν σχόλια: