Σάββατο 29 Ιουλίου 2017

Οι θέσεις του ΠΑΣΟΚ στον απόηχο του 2ου Περιφερειακού Συνεδρίου στη Λαμία

Από το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση: 
Μετά το αποτυχημένο 1ο περιφερειακό Συνέδριο στην Κοζάνη, η κυβέρνηση σύσσωμη επί δύο μέρες έκανε προσπάθειες για  να παρουσιάσει στους Στερεολλαδίτες πολίτες και στους παραγωγικούς φορείς το ανύπαρκτο επί της ουσίας 3 ετές έργο της. Σε μία αστυνομοκρατούμενη Λαμία με δρακόντεια μέτρα προσπάθησαν να αντιμετωπίσουν την κινητοποίηση των ανέργων, των συνταξιούχων, των δημοτικών υπαλλήλων , των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ. Μπορεί η κυβέρνηση να πανηγυρίζει για την έξοδο στις αγορές αλλά δεν μπορεί να πανηγυρίζει για τη έξοδο της στην κοινωνία…
Μέσα από την εικονική πραγματικότητα που ζει η κυβέρνηση αυτή  και στις επικοινωνιακές προσπάθειες της για την εσωτερική της κομματικής  επιβίωσης ,δεν μπόρεσε να πείσει και να εξηγήσει για την:
1.      καταστροφική αποβιομηχάνιση της περιοχής και της περιφέρειας όπου ισχυροί παραγωγικοί κλάδοι και επιχειρήσεις  κλείνουν ή συρρικνώνονται από την υψηλή φορολόγηση τους ,την αστάθεια της αγοράς, την επικίνδυνη καθυστέρηση αλλά και την έλλειψη χρηματοδοτήσεων τους από κοινοτικούς πόρους , την έλλειψη ρευστότητας και χρηματοπιστωτικής εξυγίανσης , αδυναμίες και παραλείψεις που οφείλονται καθαρά στους ερασιτεχνισμούς της κυβέρνησης.
2.      αύξηση της ανεργίας σε μία περιφέρεια που ήδη βρίσκεται σε κοινοτική υποχρηματοδότηση και που δεν ενεργοποίησε ούτε τα αντίστοιχα κοινοτικά προγράμματα για μία μεταβατική τουλάχιστον ανακούφιση των ανέργων.
3.      αλλαγή της χρηματοδότησης της περιφέρειας-στόχος 2- που ο κ.Χαρίτσης επαίρεται ότι εκείνος τα κατάφερε αλλά κρύβει κατά την προσφιλή τους μέθοδο την αλήθεια ,ότι οι αλλαγές και τα χρήματα έρχονται από την γενική αλλαγή των κοινοτικών προγραμμάτων ενώ η επιπλέον εθνική χρηματοδότηση θα πρέπει να στηριχθεί με ένα ειδικό αναπτυξιακό πρόγραμμα.
4.      ενίσχυση του ρόλου της τοπικής αυτοδιοίκησης όπου η κυβέρνηση την βλέπει με τον έλεγχό της, την μείωση των αρμοδιοτήτων και των πόρων της. 
5.      μείωση της γεωργικής παραγωγής και της τρομακτικής επιβάρυνσης των αγροτών με φόρους ,εισφορές που σε συνδυασμό με το αλαλούμ στην διαχείριση του ΟΣΔΕ, του κτηνοτροφικού τομέα και των Δασικών Χαρτών, εξοβελίζεται ένα μεγάλο αριθμό αγροτών από την γεωργική δραστηριότητα χωρίς δυνατότητα επαναφοράς του.
6.      διαχείριση των τουριστικών ακινήτων, των ιαματικών πηγών αλλά και του εκθεσιακού χώρου της Λαμίας όπου ο υπεύθυνος υπουργός κ.Δ.Παπαδημητρίου, αλλάζει κάθε τόσο και λιγάκι το αφήγημα της «λύσης», αποδεικνύοντας ότι δεν έχουν σχέδιο, πρόταση και ότι κολυμπάνε χωρίς βάρκα αλλά και χωρίς ελπίδα.
7.      την εξυγίανση της ΛΑΡΚΟ που υποτιμάται συνεχώς η αξία της και κατά την προσφιλή κυβερνητική μεθοδολογία «αξιοποίησης» των δημόσιων επιχειρήσεων προδιαγράφεται να πουληθεί και αυτή  για ένα κομμάτι… «σκουριά» παρά την επικοινωνιακή συνάντηση των εργαζομένων με τον πρωθυπουργό. 
8.      την αύξηση των διοδίων όπου ένα προεκλογικά οι υποψήφιοι βουλευτές των δύο κυβερνόντων παρατάξεων  ήταν πάνω στις μπάρες ,τώρα είναι κάτω από τις μπάρες των διοδίων χωρίς κανένα αίσθημα ντροπής για την τοπική κοινωνία.
9.      ανυπαρξία κεντρικού αναπτυξιακού μοντέλου για την περιφέρεια Στ.Ελλάδας που έχει γίνει με παλαιότερες παρεμβάσεις κόμβος μεταφορών και οδικών αξόνων, μίας περιφέρειας που θα μπορούσε στα πλαίσια των διαπραγματεύσεων των νέων ευρωπαϊκών πολιτικών να βρίσκεται στο επίκεντρο των Διευρωπαϊκών Δικτύων και των συνδυαστικών μεταφορικών πολιτικών, βιομηχανικών πάρκων και εμπορευματικών κέντρων, αλλά η κυβέρνηση έχει επιλέξει την εύκολη λύση της «κινεζοποίησης» της επιχειρηματικότητας…

Η ΔΗΣΥ με βάση την πρόσφατη Συνδιάσκεψή της στην Λαμία και την συνολική της πολιτική για το «Σχέδιο Ελλάδα» έχει συγκεκριμένη πρόταση και για την περιφέρεια της Στ.Ελλάδας.  Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δυστυχώς δεν μπορεί να ξεπεράσει τα ψέματα που είπε, δεν μπορεί να  υπερβεί την ανικανότητα της δεν μπορεί να δρομολογήσει μία πορεία ανάπτυξης και επιχειρηματικότητας. Είναι ακατάλληλη…απλά!
Η ανάπτυξη δεν είναι «εποχικό» προϊόν ούτε προεκλογικό υλικό
 Είναι εθνικό. Είναι το μέλλον του τόπου μας και η περιουσία της νέας γενιάς. 

Οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ έκλεισαν τον κύκλο τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: