Κυριακή 25 Ιουνίου 2017

«Τα παιδιά της Ριτσώνας»: Έκθεση φωτογραφίας στο Συνοικισμό της Θήβας

H Ένωση Μικρασιατών Θήβας», η «Ανθρωπιστική Πρωτοβουλία Γέφυρες», ο «Φωτογραφικός 9ος», το “Photologio” και το “Greek Instagram Events” σας καλούν στον  Συνοικισμο Θήβας από αυτό το Σάββατο, 24 έως την Τετάρτη, 28 Ιουνίου από τις 8.30 το απόγευμα έως τις 11.30 το βράδυ, στην έκθεση φωτογραφίας του φωτογράφου και δάσκαλου φωτογραφίας Βασίλη Νίκα με τίτλο «Τα παιδιά της Ριτσώνας». Η έκθεση αποτελεί μια προσπάθεια δημιουργικής απόδοσης της ζωής των παιδιών στη δομή φιλοξενίας προσφύγων στη Ριτσώνας.
Παράλληλα με την έκθεση θα προβάλεται το ντοκιμαντέρ που δημιούργησε η Γιαπωνέζα σκηνοθέτιδα (Fuyuko Mochizuki) για το φωτογραφικό έργο του Βασίλη Νίκα στη Ριτσώνα. Το οποίο  είναι στον τελικό του Διεθνούς Φεστιβάλ Ανεξάρτητου Ντοκιμαντέρ του Hollywood. Είναι σημαντικό για εμάς που επέλεξε ο Βασίλης, τον Παλαιό Συνοικισμό για την 1η παρουσίαση αυτής της μεγάλης έκθεσης του, γιατί από εδώ η έκθεση θα ξεκινήσει έναν κύκλο παρουσιάσεων σε πόλεις της Ελλάδας, της Ευρώπης και της Αμερικής. Αξίζει να τονιστεί ότι η είσοδος στην έκθεση είναι ελεύθερη.
Στο youtube προβάλετai από το Σάββατο ένα 5λεπτο βιντεάκι,  αφηγήτρια του οποίου είναι η Ντίνα Αβαγιανού, και το κείμενο είναι του Δημήτρη Αλεξάνδρου.

Δείτε το και θα εντυπωσιαστείτε από το μέγεθος της έκθεσης, αφού οι 47 φωτογραφίες του ενός μέτρου είναι αναρτημένες σε τοίχους σπιτιών, σκάλες, μάντρες, δίπλα από καμινάδες και γλάστρες. Εμείς, ως Σύλλογος θέλουμε να κάνουμε τον Παλαιό Συνοικισμό μέρος βόλτας, όπως στην Αθήνα είναι η Πλάκα και τα Αναφιώτικα.  Θα χαρούμε λοιπόν να έρθετε στην έκθεση και να περπατήσετε στα στενά σοκάκια που αναπτύσσεται ο Παλαιός Συνοικισμός. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: