Πέμπτη 22 Ιουνίου 2017

Συνέργειες με επιχειρηματικούς εταίρους για την ενίσχυση της νεοφυούς επιχειρηματικότητας και καινοτομίας από τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Χειμάρα

Την Τρίτη 20 Ιουνίου 2017, ο Αντιπεριφερειάρχης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Επιχειρηματικότητας & Εξωστρέφειας, κ. Θεμιστοκλής Χειμάρας συμμετείχε ως εκπρόσωπος του περιφερειάρχη κ. Κώστα Μπακογιάννη στην εκδήλωση – συζήτηση στρογγυλής τραπέζης που οργάνωσε η Αθηναϊκή Ζυθοποιία, με θέμα: “Θεσμικές και εταιρικές πρωτοβουλίες για την προώθηση της αγροτικής και της τουριστικής επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα.”



Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας συμμετείχε στην εκδήλωση ως θεσμικός εταίρος της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας, καθώς η εταιρεία διαθέτει μεγάλη μονάδα εμφιάλωσης στη Λαμία. Στο πλαίσιο αυτό, ο Αντιπεριφερειάρχης παρουσίασε τις αναπτυξιακές πολιτικές πρωτοβουλίες της Περιφέρειάς Στερεάς Ελλάδας, τις δράσεις και τα προγράμματα που υλοποιούνται για τη στήριξη της επιχειρηματικότητας, καθώς και την περιφερειακή στρατηγική για την Έρευνα και τη Καινοτομία.

Στη συζήτηση παρουσιάστηκαν συγκεκριμένες πρωτοβουλίες της ΑΖ για τη στήριξη της νεοφυούς επιχειρηματικότητας στον αγροτό-διατροφικό τομέα και στον τουρισμό και πρακτικές της ΑΖ που ενισχύουν τους δύο αυτούς σημαντικούς τομείς της ελληνικής οικονομίας. 
Ειδικότερα, μεταξύ άλλων, παρουσιάστηκαν:
- Το νέο πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της ΑΖ “Seeds for Growth” που έχει στόχο να δημιουργήσει 5000 ευκαιρίες ανάπτυξης έως το 2020, σε νέους επιχειρηματίες, επαγγελματίες και παραγωγούς, στον πρωτογενή τομέα και στον τουρισμό.
- Το πρόγραμμα της συμβολαιακής καλλιέργειας που υλοποιεί η ΑΖ, και η επιμόρφωση των παραγωγών που συμμετέχουν σε αυτό.
- Η συνεργασία της ΑΖ με τον ΣΕΤΕ για την υλοποίηση του “Food and Beverage Academy”.


Η σημερινή εκδήλωση αποτελεί μία πρωτοβουλία διαβούλευσης, συνεργασίας και κοινής δράσης μεταξύ επιχειρήσεων ιδιωτικού τομέα, πολιτικών φορέων, κεντρικής και περιφερειακής διοίκησης. Όπως πάντα, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας βρίσκεται δίπλα στο πλευρό των επιχειρηματιών της και προσπαθεί με κάθε τρόπο να προβάλλει τη δύναμη της στην παραγωγή και το εμπόριο, και την πραγματική εικόνα μιας Περιφέρειας που  “επιχειρεί”.

Σήμερα μας δόθηκε η δυνατότητα να παρουσιάσουμε τις δράσεις της Περιφέρειας μας για την ενίσχυση της νεοφυούς επιχειρηματικότητας και καινοτομίας και να συζητήσουμε τις πολιτικές και τις συνέργειες που χρειάζονται, ώστε το νέο ταλέντο και οι νέες ιδέες να αναβαθμίσουν το παραγόμενο τουριστικό, αγροτικό και πολιτιστικό προϊόν της Περιφέρειας.”, δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης, κ. Χειμάρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: