Πέμπτη 29 Ιουνίου 2017

Ανακοίνωση από το Σύλλογο Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Επαρχίας Λιβαδειάς


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Μετά τις τελευταίες εξελίξεις και την απόφαση της ΠΟΕ – ΟΤΑ ,ο Σύλλογος Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Επαρχίας Λιβαδειάς  αποφάσισε ομόφωνα ότι αναστέλλει την προγραμματισμένη για αύριο Έκτακτη Γενική Συνέλευση και δηλώνει ότι θα συνεχίσει να δίνει αγώνα κατά της μνημονιακής πολιτικής που εφαρμόζει η κυβέρνηση, θα συνεχίσει να αγωνίζεται υπέρ της οριστικής παραμονής των «Συμβασιούχων-Παρατασιούχων» στην εργασία και της διασφάλισης του Δημόσιου και Κοινωνικού χαρακτήρα των υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, κόντρα στα πολιτικά και μεγάλα εργολαβικά-επιχειρηματικά συμφέροντα.

Οι εργαζόμενοι δώσαμε ενωτικό και αποφασιστικό αγώνα, για 11 μέρες, με αιτήματα την κατάργηση των ελαστικών εργασιακών σχέσεων και την μετατροπή όλων των συμβάσεων των εργαζομένων στις υπηρεσίες καθαριότητας και στις ανταποδοτικές υπηρεσίες, από ορισμένου σε αορίστου χρόνου. Δώσαμε μία μάχη και την κερδίσαμε με τις δικές μας αποκλειστικά δυνάμεις, παρά το γεγονός ότι πολλοί επιχείρησαν να διασπάσουν το κοινό μέτωπο των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, άλλοτε παραπληροφορώντας και άλλοτε εκτοξεύοντας ύβρεις και συκοφαντίες. Τους αντιμετωπίσαμε.

Οι ευθύνες πλέον βαραίνουν την κυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-ΑΝ.ΕΛ. Το επόμενο χρονικό διάστημα πολλοί συμβασιούχοι με παρατάσεις θα απολυθούν αφού είναι στην διακριτική ευχέρεια των Δημάρχων το εάν θα προκηρύξουν μόνιμες προσλήψεις ενώ κανείς δεν εγγυάται πως οι νέες συμβάσεις θα εγκριθούν από το Ελεγκτικό Συνέδριο. Θα βρεθούμε επίσης απέναντι σε φαινόμενα απλήρωτης εργασίας αφού ακόμη και σήμερα οι εργαζόμενοι παρατασιούχοι εργάζονται χωρίς την βεβαιότητα ότι θα πληρωθούν αφού η απόφαση του Ελεγκτικού  Συνεδρίου τους θεωρεί ήδη απολυμένους. Το θετικό είναι ότι υπάρχει καθολική απόρριψη, απ’ όλες τις παρατάξεις της ΠΟΕ-ΟΤΑ, της τροπολογίας που ψηφίστηκε στη Βουλή και αυτό δημιουργεί τη βάση για την ακύρωσή της στην πράξη, αν δεν διασφαλιστούν τουλάχιστον οι θέσεις εργασίας και οι εργαζόμενοι που εργάζονται σήμερα.
 Ζητάμε άμεσα από τους Δήμους Λεβαδέων και Δ.Α.Α. την προκήρυξη θέσεων από τους ίδιους που θα καλύπτουν όχι μόνο τον αριθμό των συμβασιούχων που εργάζονται σήμερα, αλλά να καλύπτουν και τις πραγματικές ανάγκες που είναι πολλαπλάσιες ( όπως και οι ίδιοι είχαν συνομολογήσει με τα αμέσως προηγούμενα ψηφίσματά τους )
Συναδέλφοι – σες , ο αγώνας για την μετατροπή των συμβάσεων όσων εργάζονται με παρατάσεις εργασίας, σε Αορίστου Χρόνου ,καθώς επίσης για μόνιμη και σταθερή εργασία με πλήρη δικαιώματα, θα συνεχιστεί μέχρι την οριστική δικαίωση.

                                              ΓΙΑ ΤΟ  Δ.Σ


        Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                     Η  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ



     ΜΠΟΥΡΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ                           ΚΑΡΑΛΗ ΓΙΟΥΛΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: