Τρίτη 13 Ιουνίου 2017

Μια ολόκληρη Περιφέρεια σε … «πόλεμο» με τα κουνούπια – Νέες συντονισμένες δράσεις σε συνεργασία με το Δήμο Ορχομενού


Ανάλογες με τις… επιθέσεις των κουνουπιών στην περιοχή μας είναι και οι διαμαρτυρίες προς τον Δήμο Ορχομενού και κατ` επέκταση στη Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί τις βραδινές ώρες από την έντονη παρουσία τους. Λίγο οι συνεχόμενες βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών, λίγο οι εστίες εντός και εκτός του οικισμού που αναπαραγάγουν τα κουνούπια και θέλουν συνεχώς παρακολούθηση, έχουν σαν αποτέλεσμα το πρόβλημα να είναι εδώ και διαρκώς να μεγαλώνει.


Αντιδρώντας σ` όλα τα παραπάνω, η Αντιπεριφερειάρχης Βοιωτίας κα Φανή Παπαθωμά, ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος πολιτικής προστασίας και δημόσιας  Υγείας κ. Θανάσης Καρακάντζας, ο Δήμαρχος Ορχομενού κ. Λουκάς Υπερήφανος μαζί με την Αντιδήμαρχος κα Κική Καραβαγγέλη (αρμόδια και για την Δημόσια Υγεία) μαζί με την ανάδοχο εταιρία εκτέλεσης του έργου στη Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και τον Αντιδήμαρχο Αγροτικών κ. Γρηγόρη Γαλάνη συνεδρίασαν σήμερα στο Δήμο Ορχομενού προκειμένου να οριστικοποιήσουν τις δράσεις που θα καταπολεμήσου το πρόσκαιρο αυτό ζήτημα, της έξαρσης των κουνουπιών.






Μάλιστα, το κλιμάκιο επισκέφθηκε και την περιοχή Λάμδα, που ως γνωστόν λειτουργεί ως φυσικός αποστραγκιστήρας της Κωπαϊδας, δημιουργώντας ένα έλος, γύρω από οποίο σμήνος κουνουπιών τις τελευταίες εβδομάδες φωλιάζει στην περιοχή, κάνοντας ακόμη ποιο έντονο το φαινόμενο.
Για το λόγο αυτό, άμεσα,  μηχανήματα της Περιφέρειας με εντολή της Αντιπεριφερειάρχη Βοιωτίας κα Φανής Παπαθωμά θα είναι στην περιοχή για όσο χρειαστεί, προκειμένου να καθαριστούν σημεία που επιβάλλεται σύμφωνα με τους ειδικούς. Μάλιστα, δεν αποκλείεται να αποδοθούν και πρόστιμα.



Πάντως, το ενδιαφέρον του αναδόχου ξεπερνά  την «τυπική προσέγγιση» του θέματος, με τον ίδιο τον κ. Παναγιώτη Περγαντά να επισκέπτεται αυτοπροσώπως περιοχές που χρίζουν επιστασίας – όπως συνέβη πρόσφατα στη συνοικία της Πετρομαγούλας συνοδευόμενος από τον εντεταλμένο σύμβουλο περιουσίας του Δήμου Ορχομενού κ. Χρήστο Μπαμπλέκο – και να δίνονται επί τόπου λύσεις.

Άλλωστε, σε πρόσφατη ανακοίνωσή της, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας έχει ζητήσει από το κοινό αν εντοπίσουν εστία ανάπτυξης κουνουπιών στην γειτονιά τους ή τον Δήμο τους  να  ενημερώνουν άμεσα,   στο τηλέφωνο  801 11 88284 (αστική χρέωση) που έχει ενεργοποιηθεί για τον σκοπό αυτό. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: