Δευτέρα 5 Ιουνίου 2017

Όλα έτοιμα για την κορυφαία περιβαλλοντική εκδήλωση της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στο Σχηματάρι – Πανελλήνιας σημασίας η πρωτοβουλία «από την ιδέα στην πράξη» για έναν πραγματικά καθαρό Ασωπό



Στο Δήμο Τανάγρας και στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας στέφονται αύριο τα μάτια όλης της Ελλάδας, αφού το πρωί κυριολεκτικά έως το βράδυ εδώ θα χτυπά η «περιβαλλοντική καρδιά» της χώρας, με υψηλούς προσκεκλημένους, με δράσεις αλλά και με μια μεγάλη συναυλία που θα δοθεί στο περιβάλλοντα χώρο του Κλειστού Γυμναστηρίου Σχηματαρίου.
 


Η κορυφαία αυτή εκδήλωση – με αφορμή τον Παγκόσμιο Εορτασμό της Ημέρας Περιβάλλοντος – έρχεται να κορυφώσει με τη σειρά της ... πολλών μηνών αθόρυβης εργασίας σε επίπεδο υπηρεσιών στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, διαβουλεύσεων, συναντήσεων, αποφάσεων και εν γένει πρωτοβουλιών που στόχο έχουν  - όπως μαρτυρά και ο τίτλος της εκδήλωσης – να οδηγηθούμε από την «ιδέα στην πράξη» για έναν πραγματικά καθαρό Ασωπό.
 Ασφαλώς πίσω απ` όλη αυτή την πολύμηνη εργασία βρίσκονται γνωστά, φυσικά πρόσωπα, της περιφέρειάς μας,  αρχής γενομένης από τον συνεπή Περιφερειάρχη κ. Κώστα Μπακογιάννη, τον άμεσα στενό του συνεργάτη Αντιπεριφερειάρχη Περιβάλλοντος κ. Γιάννη Ταγκαλέγκα, την εποπτεύουσα Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Βοιωτίας κα Φανή Παπαθωμά, τον άμεσα εμπλεκόμενο Δήμαρχο Τανάγρας κ. Βασίλη Περγάλια και το ΔΣ του Δήμου Τανάγρας, του Συνδέσμου Βιομηχανιών Στερεάς Ελλάδας και προσωπικά του Προέδρου του κ. Νίκου Κουδούνη καθώς και του Επιμελητηρίου Βοιωτίας και τον συνδετικό ρόλο που πάντοτε έχει ο κ. Παναγιώτης Αγνιάδης.







Όλα τα παραπάνω, μας φέρνουν σ` αυτή την ημέρα, κατά την οποία ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος, ο Οικουμενικός Πατριάρχης κκ. Βαρθολομαίος*, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κκ. Ιερώνυμος και δεκάδες ακόμη επίσημοι προσκεκλημένοι, θα βρεθούν στο Σχηματάρι για να ανακοινώσουν – με συμβολικές κινήσεις – την ουσιαστική αλλαγή πολιτικής και επιχειρηματικής κουλτούρας γύρω από τον Ασωπό και την βιώσιμη ανάπτυξη όλης της πολύπαθης περιοχής. 


Λίγες ώρες, λοιπόν, πριν από το μέγιστο αυτό γεγονός, το ORCHOMENOS PRESS επισκέφθηκε το χώρο και μίλησε με τους δύο από τους βασικούς συντελεστές της αυριανής εκδήλωσης, αρχής γενομένης από τον Βοιωτό Αντιπεριφερειάρχη Περιβάλλοντος κ. Γιάννη Ταγκαλέγκα, ο οποίος μας απευθύνει ανοικτό κάλεσμα και μας εξηγεί τι θα δούμε να συμβαίνει αύριο στο Σχηματάρι…
 Για την ημέρα αυτή, έχει προηγηθεί πολύ και συστηματική δουλειά απ` όλους.  Ας ακούσουμε τι βήματα έγιναν κατά τον Αντιπεριφερειάρχη Περιβάλλοντος κ. Γιάννη Ταγκαλέγκα από τις αρχές του 2015 για το μείζον αυτό εθνικό και ευρωπαϊκό θέμα…

Όπως επίσης τι σχεδιάζεται και ποίοι συμμετέχουν στο επιχειρηματικό πάρκο Οινοφύτων – Σχηματαρίου…
Τέλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος κ. Γιάννης  Ταγκαλέγκας δηλώνει τι διαφορά έχει το σήμερα με το χθες, όσον αφορά τις ανακοινώσεις που έχουν γίνει κατά το παρελθόν γι` αυτή την πολύπαθη περιοχή…
Μιλώντας στην κάμερά μας για την αυριανή εκδήλωση, ο Δήμαρχος Τανάγρας κ. Βασίλης Περγάλιας είπε:

Κλείνοντας ο Δήμαρχος Τανάγρας στέλνει το εξής μήνυμα:



Να σημειωθεί πως στον περιβάλλοντα χώρο του Κλειστού Γυμναστηρίου Σχηματαρίου θα υπάρχουν νωρίτερα περιβαλλοντικές δράσεις, με κατασκευές που έφτιαξαν μαθητές της περιοχής, μετά τον σχετικό διαγωνισμό που ολοκληρώθηκε πρόσφατα… όπως μας εξηγεί ο κ. Γιάννης Ταγκαλέγκας, στην επί τόπου ξενάγησή μας, με αφορμή τις τελικές πινελιές για την αυριανή μεγαλειώδη εκδήλωση της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στην έδρα του Δήμου Τανάγρας. 

*Νωρίς το απόγευμα, ο Περιφερειάρχης κ. Κώστας Μπακογιάννης υποδέχθηκε στο αεροδρόμιο τον Οικονουμενικό Πατριάρχη κκ. Βαρθολομαίο, που ήρθε στην Ελλάδα για να συμμετάσχει στην αυριανή, κορυφαία εκδήλωση στο Σχηματάρι. "Μεγάλη χαρά που υποδεχόμαστε στη Στερεά Ελλάδα τον Οικουμενικό Πατριάρχη Κύριο Βαρθολομαίο που θα μας τιμήσει με την παρουσία του στις αυριανές εκδηλώσεις μας για την παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος" σχολίασε σχετικά ο Περιφερειάρχης μέσω των social media. Τον κκ. Βαρθολομαίο θα συνοδεύει ο Βοιωτός Αρχιεπίσκοπος κκ. Ιερώνυμος και στο χώρο θα τους υποδεχθεί ο ποιμενάρχης μας κκ. Γεώργιος. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: