Κυριακή 4 Ιουνίου 2017

«Η ΝΙΚΗ ΣΤΟ ΑΝΑΚΑΛΕΣΜΑ ΤΟΥ ΠΟΤΑΜΟΥ»: Μια ΑΛΗΘΙΝΗ ιστορία από τα ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ στο ΘΕΑΤΡΟ του Μαυσωλείου ΔΙΣΤΟΜΟΥ!

Τις πιο δυνατές ιστορίες τις γράφει η ίδια η ζωή- το  χέρι του συγγραφέα  και η θεατρικό σκηνή δεν είναι παρά το μέσον για να φθάσει αυτή η ιστορία στον πολύ κόσμο. Γράφει ιστορίες, που κάποια στιγμή  ΄''τις παίρνει το ποτάμι'' και τις φέρνει μπροστά μας- ωμές όπως η ίδια η ζωή...
Σε μια τέτοια αληθινή ιστορία από τον Μαρτυρικό τόπο των Καλαβρύτων-  που τον δένει με τον δικό μας το αιμάτινο νήμα  που άφησαν πίσω τους οι Γερμανοί Ναζί-  βασίζεται και το έργο που ανεβάζει την Δευτέρα 5 Ιουνίου (9 μμ) το Θεατρικό Εργαστήρι Άσπρων Σπιτιών Παραλίας Διστόμου :
Μια δυναμική γυναίκα, Νίκη είναι το όνομά της είναι το βασικό πρόσωπο. Γεμάτη όρεξη για ζωή, βρίσκεται αντιμέτωπη με τον ίδιο της τον εαυτό, χωρις καν να το έχει υπολογίσει. Έτσι δεν κυλάνε, άλλωστε, όλες οι ζωές γύρω μας- γεμάτες απρόοπτα και ανατροπές; 

Είχε όνειρο ζωής  να γίνει συγγραφέας.

Ωστόσο ...Ο πόλεμος και οι συνέπειες του ανατρέπουν τα πάντα.Οι προσδοκίες των ανθρώπων γίνονται στάχτη.Μαζί και οι δικές της.

Ωστόσο.... Παρά την απώλεια των δικών της ανθρώπων, καταφέρνει να δημιουργήσει, οικογενεια - μια οικογένεια που προόδευσε.

Ωστόσο...   Ωστόσο, η ζωή δεν τα γράφει όλα στην ίδια γραμμή, ευθεία... Ετσι και στην ζωή της Νίκης έρχεται να δώσει την πρόσθετη ''δύναμη'' στην ιστορία  η ίδια πραγματικότητα μέσα από την δραματοποίησή της :Ο αγιάτρευτος πόνος της Νίκης για την απώλεια, την οδηγεί τελικά στο ποτάμι.

Εκεί γυρεύει τις απαντήσεις της!!!

Την πραγματική ιστορία  με αφετηρία στο Ολοκαύτωμα των Καλαβρύτων, προέκτεινε σε μια μορφή  θεατρικού δράματος ο Γιώργος  Δ. Δημάκας σε σκηνοθεσία Κώστα Συμεωνίδη- με τους ρόλους να υποδύονται συντοπίτες ερασιτέχνες ηθοποιοί του Θεατρικού Εργαστήριου Άσπρων Σπιτιών Παραλίας Διστόμου.

Την Δευτέρα 5 Ιουνίου,  λοιπόν,ας ανηφορίσουμε στο Θέατρο του Μαυσωλείου Διστόμου - η Νίκη και η ζωή της μας περιμένουν...

Δεν υπάρχουν σχόλια: