Τρίτη 13 Ιουνίου 2017

Μοτολέσχη Ορχομενού: Ένα ακόμη ζωηρό κύτταρο της τοπικής μας κοινωνίας με δράσεις κοινωνικού και πολιτιστικού χαρακτήρα

Η Μοτολέσχη Ορχομενού, στα πλαίσια των εκπαιδευτικών και πολιτιστικών δράσεων, σύμφωνα και με τους σκοπούς του καταστατικού ιδρύσεώς της, κατάφερε το τελευταίο έτος να πιστοποιήσει 14 μοτοσυκλετιστές – μέλη της στον τομέα της προηγμένης και ασφαλούς οδηγήσεως, μέσω του φορέα εκπαίδευσης,  Ελληνικό  Ινστιτούτο Μοτοσυκλέτας «ΜΟΤΟΘΕΣΙΣ» που υπάγεται στην Μοτοσυκλετιστική Ομοσπονδία Ελλάδος (ΜΟΤ.Ο.Ε.). Επιπλέον, 3 μοτοσυκλετιστές μας, συνέχισαν την εκπαίδευση και πιστοποιήθηκαν στο επόμενο επίπεδο και έχουμε πλέον δικά μας μέλη, παρατηρητές εκπαίδευσης. O φορέας πιστοποίησης είναι η Βρετανική ROSPA, ένας από τους μεγαλύτερους παγκοσμίως.

Η Λέσχη μας πραγματοποίησε τους τελευταίους μήνες, δύο εκπαιδευτικές δράσεις εκπαίδευσης μοτοσυκλετιστών στον Ορχομενό και μια στο Βόλο και παρουσίασε το εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας πρόγραμμα του Ινστιτούτου «Μοτοθέσις», «Μοτοσυκλετώντας…χαίρομαι» σε Λύκεια του Νομού Βοιωτίας, απευθυνόμενη σε μαθητές 14-17 ετών, οι οποίοι πρόκειται τα επόμενα έτη να αποκτήσουν άδεια οδηγήσεως και να κάνουν χρήση του κυκλοφοριακού συστήματος.  Η συγκεκριμένη δράση, λόγω της μεγάλης αποδοχής από τους μαθητές και τους καθηγητές τους, θα πραγματοποιείται σε κάθε σχολική χρονιά σε όλα τα ενδιαφερόμενα σχολεία του Νομού μας. Αξίζει να σημειωθεί ότι, στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος, είναι η μοναδική Λέσχη που διαθέτει πιστοποιημένους παρατηρητές εκπαίδευσης που μπορούν να παρουσιάσουν το παραπάνω πρόγραμμα και να οργανώνουν εκπαιδεύσεις μοτοσυκλετιστών στην προηγμένη και ασφαλή οδήγηση μοτοσυκλέτας.
Η καλοκαιρινός προγραμματισμός των δράσεών μας, περιλαμβάνει τη μεγάλη εκδήλωσή μας, 1ο Φεστιβάλ Μοτοσυκλέτας Ορχομενού, που επιθυμούμε και θα προσπαθήσουμε να εδραιωθεί ως θεσμός, ώστε να προωθείται συνεχώς από μέρους μας, η γνώση και εκπαίδευση σε θέματα οδικής ασφάλειας και ορθής χρήσης του κυκλοφοριακού συστήματος, καθώς και η προβολή του ιστορικού μας τόπου.
Συγκεκριμένα το 1ο Φεστιβάλ Μοτοσυκλέτας – 24 Ιουνίου 2017 , θα πραγματοποιηθεί στον προαύλιο χώρο του καταστήματος «Οι πηγές»  και η οργάνωσή του γίνεται από τη Μοτολέσχη Ορχομενού σε συνεργασία με το Ελληνικό Ινστιτούτο Μοτοσυκλέτας «Μοτοθέσις». Θα περιλαμβάνει δράση εκπαίδευσης που απευθύνεται για πρώτη φορά μόνο σε γυναίκες – χρήστες δικύκλων με επιτόπια εργαστήρια ανά θεματικό αντικείμενο, όπως, εξοπλισμός ασφαλείας, τα χαρακτηριστικά του καλού αναβάτη, τεχνικός έλεγχος δικύκλου, ασφαλής χρήση του οδικού κυκλοφοριακού συστήματος κ.α. Στην εν λόγω δράση θα συμμετέχουν εκπαιδευτές από το Μοτοθέσις καθώς και τα πιστοποιημένα μέλη της Λέσχης μας. Επίσης θα γίνει, από μέλη της Λέσχης μας, στους επιθυμούντες που θα προσέλθουν στην εκδήλωσή μας, περιήγηση σε τοπικά σημεία ενδιαφέροντος της πόλης μας. Στο τέλος της ημέρας θα γίνει συναυλία με το συγκρότημα ευρείας αποδοχής LOCOMONDO με τη συμμετοχή και δύο ακόμη τοπικών μουσικών συνόλων.


Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Γεώργιος ΚΡΑΒΑΡΙΤΗΣ

Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Παναγιώτης ΓΚΙΚΟΠΟΥΛΟΣ
(email:gikos69@yahoo.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια: