Δευτέρα 26 Ιουνίου 2017

Εκρηκτική προσφορά για το ομολογιακό δάνειο του ομίλου Μυτιληναίος

Εκρηκτική είναι η προσφορά για το ομολογιακό δάνειο του ομίλου Μυτιληναίος με τις πληροφορίες από πηγές της αγοράς και των τραπεζών να μιλούν για προσφορές συνολικού ύψους άνω των 730 εκατ. ευρώ.
Το βιβλίο προσφορών έκλεισε με το κουπόνι της έκδοσης να διαμορφώνεται τελικά στο 3,1%, στο κάτω όριο του αρχικού εύρους που είχαν εκτιμήσει οι ανάδοχοι.
Σύμφωνα δε με πληροφορίες, οι περισσότερες προσφορές προήλθαν από το τμήμα του retail. Μάλιστα λένε οι ίδιες πηγές ότι οι προσφορές από ιδιώτες επενδυτές ξεπέρασαν τα 400 εκατ. ευρώ, κι ενώ οι θεσμικοί έδωσαν συνολικά γύρω στα 330 εκατ. ευρώ.
Με βάση αυτά τα στοιχεία παράγοντες της αγοράς κάνουν λόγο για μεγάλη επιτυχία τονίζοντας με έμφαση την ανταπόκριση των ιδιωτών επενδυτών. Οι ίδιες πληροφορίες μιλούν για εντολές από ιδιώτες που ξεπέρασαν τις 10.500.
Η εντυπωσιακή ζήτηση του ομολόγου είχε ως αποτέλεσμα, σχολιάζουν παράγοντες της αγοράς, ότι η EBRD, που συμμετείχε με 50 εκατ. ευρώ, τελικά να μην πάρει το σύνολο της προσφοράς της αλλά χαμηλότερο ποσό.
Τα ίδια στελέχη της αγοράς σημειώνουν ότι η επιτυχής έκβαση της έκδοσης, σηματοδοτεί θετικές εξελίξεις για τη χρηματοδότηση των εταιριών μέσω ομολόγων του Χρηματιστηρίου Αθηνών.
H ανακοίνωση της Μυτιληναίος
Η Εθνική Τράπεζα ΕΤΕ 0,00% της Ελλάδος Α.Ε. και η Eurobank Ergasias Α.Ε., ως Συντονιστές Κύριοι Ανάδοχοι της Δημόσιας Προσφοράς για την Έκδοση Κοινού Ομολογιακού Δανείου και την εισαγωγή των ομολογιών της Μυτιληναίος προς διαπραγμάτευση στην Κατηγορία τίτλων Σταθερού Εισοδήματος της Οργανωμένης Αγοράς του Χρηματιστηρίου Αθηνών, μετά την ολοκλήρωση της Δημόσιας Προσφοράς στις 23.06.2017, ανακοινώνουν ότι διατέθηκαν συνολικά 300.000 κοινές ανώνυμες ομολογίες της Εταιρείας με ονομαστική αξία €1.000 εκάστη με συνέπεια την άντληση κεφαλαίων ύψους €300.000.000.
Η συνολική ζήτηση που εκδηλώθηκε από επενδυτές οι οποίοι συμμετείχαν στη Δημόσια Προσφορά ανήλθε σε €740,8 εκατ. Η τελική απόδοση των Ομολογιών ορίστηκε σε 3,10%, το επιτόκιο των Ομολογιών σε 3,10% και η τιμή διάθεσης των Ομολογιών σε €1.000 εκάστη, ήτοι 100% της ονομαστικής αξίας της. Πηγή http://www.eirinika.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: