Πέμπτη 1 Ιουνίου 2017

Σήμερα η ταφή του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη στα Χανιά - Στους ώμους του σήκωσε τον παππού του ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας

Από νωρίς το πρωί της Τετάρτης, χιλιάδες απλοί πολίτες και σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος της χώρας απηύθηνε το «ύστατο χαίρε» στον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη. Η σορός του μεταφέρθηκε στις 7.00 στη Μητρόπολη Αθηνών, συνοδευόμενη από τα μέλη της οικογένειάς του και τέθηκε σε λαϊκό προσκύνημα . Διαρκώς όλες αυτές τις ώρες, δίπλα του ήταν τα παιδιά, τα εγγόνια και τα δισέγγονά του. Επικήδειους για τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη εκφώνησαν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης και ο πρόεδρος της Ν.Δ. και γιος του, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Το δικό τους χαιρετισμό έδωσαν πολλοί εκπρόσωποι του πολιτικού κόσμου, ενώ τον εκλιπόντα πρωθυπουργό αποχαιρέτησε και ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος.
Μετά την εξόδιο ακολουθία ξεκίνησε η μεταφορά της σορού του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη στο αεροδρόμιο της Ελευσίνας από όπου και μεταφέρθηκε με C-130 στην Κρήτη. 
Την σορό του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη μετέφεραν από το στρατιωτικό αεροσκάφος βρακοφόροι με πένθιμη στολή, ενώ γυναίκες με την παραδοσιακή στολή της Κρήτης κρατούσαν λουλούδια.
Μετά την απόδοση τιμών από άγημα της Πολεμικής Αεροπορίας, σχηματίσθηκε τιμητική πομπή και η σορός μεταφέρθηκε στον ιερό ναό της Αγίας Μαγδαληνής, στη συνοικία Χαλέπα και η ταφή του την Πέμπτη στην ιδιαίτερη πατρίδα του, την Κρήτη. 
Ανάμεσα στις πολύ συγκινητικές στιγμές στο τέλος της νεκρόσιμης ακολουθίας, ήταν η συμβολική σκηνή εκτυλίχθηκε στην Μητρόπολη Αθηνών, όταν τα εγγόνια του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη μετέφεραν στους ώμους του το φέρετρο το παππού τους. Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Κώστας Μπακογιάννης, ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκής, ο Γρηγόρης Δημητριάδης ήταν από τους πρώτους που έσπευσαν να μεταφέρουν το φέρετρο του παππού τους.   




Μέχρι στιγμής οι πολίτες που έχουν περάσει από την Αγία Μαγδαληνή (απ` όπου και οι σχετικές φωτογραφίες) για να αποτίσουν φόρο τιμής στον εκλιπόντα είναι χιλιάδες.
Η ταφή του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη θα γίνει στις 17:00, στο νεκροταφείο του Αργουλιδέ Χανίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: