Πέμπτη 15 Ιουνίου 2017

Ο «7ος Ομφάλιος» αγκάλιασε και φέτος τον Ορχομενό


Ο ποδηλατικός αγώνας δρόμου «ΟΜΦΑΛΙΟΣ 2017» διοργανώθηκε και φέτος με μεγάλη επιτυχία για έβδομη συνεχόμενη χρονιά από τον Αθλητικό Όμιλο «ΘΗΣΕΑΣ» με την συνεργασία της WORLDOFBIKE Total Cycling Solutions και το Ξενοδοχείο «ΗΝΙΟΧΟΣ» στους Δελφούς, υπό την αιγίδα του Δήμου Ορχομενού, του Δήμου Δελφών και της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, σύμφωνα με τους κανονισμούς της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας (ΕΟΠ) και της UCI.  Ο διπλός αγώνας διεξάχθηκε το Σάββατο 03.06.2017 και την Κυριακή 04.06.2017, σε Ορχομενό και Δελφούς αντίστοιχα. Μεγάλος Χορηγός του αγώνα ήταν η Βίκος, ενώ καθοριστική συμβολή στην επιτυχημένη  διοργανωσή του είχε και φέτος ο Διοικητής και η δύναμη του Α.Τ. Ορχομενού. 
 

Πρόκειται για 2 ξεχωριστούς αγώνες. Ο πρώτος αγώνας, απόστασης 83χλμ. χαρακτηρίζεται ως Medio Fondo, ενώ ο δεύτερος, που διεξάγεται στην κλασσική διαδρομή «Ομφάλιος», απόστασης 126χλμ. χαρακτηρίζεται ως Gran Fondo. Στον Ορχομενό, η εκκίνηση δόθηκε λίγο μετά τις 4.00 μ.μ. και ακολουθήθηκε μια διαδρομή 83χλμ. (Medio Fondo «Ορχομενός») με πορεία ανατολικά του οικισμού μας, την  επαρχιακή οδός Λιβαδειάς-Κάστρου ενώ η εκκίνηση δόθηκε στην ΕΟ Λιβαδειάς-Λαμίας για να ακολουθήσουν την πορεία προς την  επαρχιακή οδό Αταλάντης-Λιβαδειας – Αταλάντη – Κυρτώνη – Πύργος – Ορχομενος ανατολικά και να γίνει ο τερματισμός στην κεντρικά πλατεία της πόλης μας.
Αντίστοιχα, την Κυριακή 4 Ιουνίου, η εκκίνηση δόθηκε στην είσοδο των Δελφών στις 10:30 π.μ. για να ακολουθήσουν μια διαδρομή 126χλμ. (Gran Fondo «Δελφοί») μέσω της επαρχιακής οδού Άμφισσας-Λιβαδιάς και στη συνέχεια  αριστερά προς Οδό Αραχόβης-Πολύδροσου (ΑΡΑΧΩΒΑ) – Περιφερειακή οδός Επτάλοφου – οδός Αραχόβης-Πολύδροσου συνέχεια – Δεξιά Παλαιά Εθνική Οδός Αθηνών – Λαμίας – Περιφερειακή Οδός Κάτω Τιθορέας – Δεξιά προς οδός Μαυρονερίου – Διστόμου – δεξιά οδός Άμφισσας-Λιβαδιάς και τερματισμός – όπως κάθε χρόνο – μπροστά από το Αρχαιολογικό Μουσείο των Δελφών
Αξίζει να αναφερθεί πως ο αγώνας περιλαμβάνεται στο αγωνιστικό πρόγραμμα της ΕΟΠ, και δίνει βαθμολογία στην ατομική και σωματειακή κατάταξη της ΕΟΠ για τις κατηγορίες Masters, όπως αυτές ορίζονται από τους κανονισμούς της ΕΟΠ.






Η ώρα του τερματισμού στην κεντρική πλατεία…






Η τελετή λήξης έγινε και πάλι στην κεντρική πλατεία, κάτω από την σκιά των πλατανιών και το «βλέμμα» του Φρίξου και της Έλλης, όπου εκπρόσωποι της τοπικής μας κοινωνίας, των εθελοντών και των διοργανωτών απένειμαν τις διακρίσεις. Νωρίτερα, τα μέλη του Συλλόγου «Άσκηση, Ψυχαγωγία, Υγεία» Ορχομενού υπό τη καθοδήγηση της δασκάλας τους κας Μαρίας Κραβαρίτη, απέδωσαν χορούς, προσθέτοντας ακόμη πιο γιορτινό χαρακτήρα στην τελετή λήξης του «Ομφάλιου» 2017 ενώ σημαντική ήταν και η συμβολή στην υποδοχή των αθλητών στο χώρο, της Προέδρου και Μελών του ΔΣ του Συλλόγου Γυναικών Ορχομενού.

Αυτό που άφησε πίσω του και ο «Ομφάλιος 2017» ήταν αυτή η … αύρα και ένα κύμα ενθουσιασμού στην τοπική μας κοινωνία, που αγαπά το ποδήλατο, αλλά πάνω απ` όλα ενδείκνυται για παρόμοιες διοργανώσεις! 


Αποτελέσματα ΟΜΦΑΛΙΟΣ 2017:


Medio Fondo "Ορχομενός"


Ορχομενός - Αταλάντη - Κυρτώνη - Ορχομενός 83χλμ.


Δεν υπάρχουν σχόλια: