Τρίτη 13 Ιουνίου 2017

Το «12ο αντιναρκωτικό φεστιβάλ νέων» στις 16 Ιουνίου στη Λιβαδειά

Για 12η συνεχόμενη χρονιά το παράρτημα Βοιωτίας του Εθνικού Συμβουλίου κατά των Ναρκωτικών (Ε.ΣΥ.Ν.) διοργανώνει αντιναρκωτικό φεστιβάλ στη Λιβαδειά, με αφορμή την παγκόσμια ημέρα κατά των ναρκωτικών, την Παρασκευή 16 Ιουνίου 2017 και ώρα 9:00 μ.μ. στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης.

Το «12ο αντιναρκωτικό φεστιβάλ νέων» αποτελεί την κορύφωση των παρεμβάσεων που πραγματοποίησε το Ε.ΣΥ.Ν. στα Γυμνάσια του νομού Βοιωτίας το διάστημα από  Μάρτιο έως Μάιο 2017 στα πλαίσια της θεματικής εβδομάδας και στον τομέα «πρόληψη εθισμού κι εξαρτήσεων», όπου περισσότεροι από 1.000 μαθητές συμμετείχαν στη συζήτηση για το κοινωνικό φαινόμενο των ναρκωτικών.

Σε μια περίοδο όπου βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη μια καλά ενορχηστρωμένη εκστρατεία γύρω από την νομιμοποίηση των ναρκωτικών, με το σχετικό νομοσχέδιο να προωθείται για ψήφιση στη Βουλή, με ναρκωφεστιβάλ κάνναβης και πλούσιους χορηγούς ΜΚΟ κι εμπόρους,  αποκτά ακόμη μεγαλύτερη σημασία η ανάδειξη της πολιτιστικής δημιουργίας,  της πρωτογενούς πρόληψης, ενημέρωσης και δράσης ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά, ως παράγοντες αποτροπής από τη χρήση.

Το Ε.ΣΥ.Ν. συνεχίζει να πρωτοστατεί σε αυτή την προσπάθεια πανελλαδικά, αλλά και στο νομό μας, σε συνεργασία με πλήθος φορέων και συλλόγων.

Συνδιοργανώνει το φετινό φεστιβάλ με:

την Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας, το Επιμελητήριο Βοιωτίας, τη Δ/νση Β`θμιας Εκπαίδευσης Βοιωτίας, το ΚΕΘΕΑ «ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ», το Κέντρο Πρόληψης «Πρόταση Ζωής» και την Ομάδα Γυναικών Λιβαδειάς της ΟΓΕ.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει: προβολή βίντεο με θέμα τις δράσεις του ΚΕΘΕΑ, χορούς από τα παιδικά χορευτικά τμήματα του Συλλόγου Γυναικών Αγ. Γεωργίου και του Συλλόγου Πελοποννησίων Βοιωτίας, τραγούδια από τη χορωδία και την ορχήστρα του Πολιτιστικού Συλλόγου Μικρασιατών Λιβαδειάς και ροκ συναυλία από το νεανικό  συγκρότημα «Rusty Crew».


Δεν υπάρχουν σχόλια: