Δευτέρα 29 Μαΐου 2017

«Η Ελλάδα αποχαιρετά έναν από τους τελευταίους «statesmen» - Το ΔΣ της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας για την απώλεια του πρώην Πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Μητσοτάκη

Tο Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ) εκφράζει τη βαθύτατη θλίψη του για την απώλεια του πρώην Πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Μητσοτάκη και εκφράζει τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στην οικογένειά του.
Το ΔΣ της Ένωσης Περιφερειών θα εκπροσωπηθεί στην εξόδιο ακολουθία από τον Πρόεδρο κ. Κώστα Αγοραστό και μέλη του ΔΣ, θα καταθέσει στεφάνι στη σορό του εκλιπόντος, ενώ στην επόμενη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του.

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας, Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός προέβη στην ακόλουθη δήλωση για την απώλεια του πρ. Πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Μητσοτάκη:
«Η Ελλάδα αποχαιρετά μία από τις σημαντικότερες πολιτικές προσωπικότητες των τελευταίων δεκαετιών,  έναν από τους τελευταίους «statesmen» - με όλη τη σημασία του όρου.
Οραματιστής και συνάμα ορθολογιστής, διακρίθηκε αφ’ ενός για την διορατικότητα και την ικανότητά του να «διαβάζει» σωστά τις εξελίξεις και αφ’ ετέρου για την παρρησία και ειλικρίνεια με την οποία απευθυνόταν στον ελληνικό λαό.
Έχοντας υψηλή αίσθηση καθήκοντος, επέλεξε να είναι χρήσιμος παρά πρόσκαιρα αρεστός. Υπερασπίστηκε με συνέπεια και με σθένος τις ιδέες του και τελικά δικαιώθηκε απόλυτα για όσα είχε επισημάνει, κάτι που αναγνώρισαν ακόμη και οι πιο σκληροί επικριτές του.
Εξαιρετικά σημαντική ήταν η συνεισφορά του και στην εθνική συμφιλίωση, για την οποία μόχθησε όσο λίγοι.
Αναμφίβολα, αν είχαν υιοθετηθεί έγκαιρα όσα πρέσβευε, η πατρίδα μας θα ήταν σήμερα σε σαφέστατα καλύτερη θέση.
Το κενό που αφήνει ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης είναι δυσαναπλήρωτο, ωστόσο αποτελούν πολύτιμη παρακαταθήκη οι ιδέες, οι αξίες και τα πιστεύω του.
Εκ μέρους της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας εκφράζω τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του».


Δεν υπάρχουν σχόλια: