Τρίτη 23 Μαΐου 2017

Omphalios 2017 (Medio Fondo Ορχομενός και Gran Fondo Δελφοί) – 3 και 4 Ιουνίου από τη Thiseas Cycling and Triathlon

Ο ποδηλατικός αγώνας δρόμου «ΟΜΦΑΛΙΟΣ 2017» διοργανώνεται για έκτη συνεχόμενη χρονιά (και 7η συνολικά) από τον Αθλητικό Όμιλο «ΘΗΣΕΑΣ» με την συνεργασία της WORLDOFBIKE Total Cycling Solutions και το Ξενοδοχείο «ΗΝΙΟΧΟΣ» στους Δελφούς, υπό την αιγίδα του Δήμου Ορχομενού, του Δήμου Δελφών, και της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, σύμφωνα με τους κανονισμούς της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας (ΕΟΠ) και της UCI. Ο αγώνας θα διεξαχθεί, το Σάββατο 03.06.2017 και την Κυριακή 04.06.2017

Πρόκειται για 2 ξεχωριστούς αγώνες. Ο πρώτος αγώνας, απόστασης 83χλμ. χαρακτηρίζεται ως Medio Fondo, ενώ ο δεύτερος, που διεξάγεται στην κλασσική διαδρομή «Ομφάλιος», απόστασης 126χλμ. χαρακτηρίζεται ως Gran Fondo.

2. ΑΓΩΝΕΣ – ΔΙΑΔΡΟΜΗ - ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΣΑΒΒΑΤΟ, 03 ΙΟΥΝΙΟΥ 2017 Ώρα εκκίνησης: 15:00 ....83χλμ. Medio Fondo «Ορχομενός»
ΟΡΧΟΜΕΝΟΣ Κεντρική Πλατεία (προεκκίνηση) – Ορχομενος ανατολικά – επαρχιακή οδός Λιβαδειάς-Κάστρου – ΕΚΚΙΝΗΣΗ (km 0) – ΕΟ Λιβαδειάς-Λαμίας – επαρχιακή οδός Αταλάντης-Λιβαδειας – Αταλάντη – Κυρτώνη – Πύργος – Ορχομενος ανατολικά – ΟΡΧΟΜΕΝΟΣ (28ης Οκτωβρίου) Τερματισμός.

ΚΥΡΙΑΚΗ, 04 ΙΟΥΝΙΟΥ 2017 Ώρα εκκίνησης: 10:30 ...........126χλμ. Gran Fondo «Δελφοί»
ΔΕΛΦΟΙ (προεκκίνηση) – Οδός Άμφισσας-Λιβαδιάς – ΕΚΚΙΝΗΣΗ (km 0) - αριστερά προς Οδό Αραχόβης-Πολύδροσου (ΑΡΑΧΩΒΑ) – Περιφερειακή οδός Επτάλοφου – οδός Αραχόβης-Πολύδροσου συνέχεια – Δεξιά Παλαιά Εθνική Οδός Αθηνών – Λαμίας – Περιφερειακή Οδός Κάτω Τιθορέας – Δεξιά προς οδός Μαυρονερίου – Διστόμου – δεξιά οδός Άμφισσας-Λιβαδιάς – ΔΕΛΦΟΙ (Μουσείο) Τερματισμός.

Ο αγώνας περιλαμβάνεται στο αγωνιστικό πρόγραμμα της ΕΟΠ, και δίνει βαθμολογία στην ατομική και σωματειακή κατάταξη της ΕΟΠ για τις κατηγορίες Masters, όπως αυτές ορίζονται από τους κανονισμούς της ΕΟΠ.

3. ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ (Ατομικές - Ομαδικές) - ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ:

Και στους δυο αγώνες οι συμμετοχή είναι ανοικτή για τις παρακάτω κατηγορίες αθλητών:

1. Αθλητές με αγωνιστικό δελτίο κατηγορίας Elite (ανδρών – γυναικών). Εξαιρούνται οι παρακάτω περιπτώσεις: Ποδηλάτες – μέλη σε ομάδα, εγγεγραμμένη στην UCI κατά το τρέχον έτος (2017) - Ποδηλάτες που έχουν συμμετάσχει σε παγκόσμιο ή ηπειρωτικό πρωτάθλημα κατά το τρέχον έτος - Ποδηλάτες που έχουν πόντους UCI, κατά το τρέχον έτος και μέχρι την ημέρα διεξαγωγής του αγώνα.

2. Αθλητές με αγωνιστικό δελτίο Masters (ανδρών – γυναικών)

3. Αθλητές – αθλούμενοι χωρίς αγωνιστικό δελτίο με ικανότητα συμμετοχής

4.Αθλητές με αγωνιστικό δελτίο Juniors (έφηβοι – νεάνιδες) 17-18 ετών (μόνο για τον αγώνα της πρώτης ημέρας Medio Fondo «Ορχομενός»)

Το Medio Fondo και το Grand Fondo είναι ένας αγώνας κατηγορίας “Cycling For all” όπως αυτή περιγράφεται από τους κανονισμούς της UCI, ανοικτό για όλους τους ποδηλάτες οι οποίοι συμμετέχουν σε «ηλικιακά group», όπως παρακάτω:

ΑΝΔΡΕΣ
17-18 (μόνο στο mediofondo), 19-29, 30-34, 35-39, 40-44, 45-49, 50-54, 55-59, 60-64, 65+

ΓΥΝΑΙΚΕΣ
17-18 (μόνο στο mediofondo), 19-29, 30-39, 40+

Οι ηλικίες των αθλητών υπολογίζονται με βάση το ημερολογιακό έτος γέννησης (31/12), και όχι την ημερομηνία γέννησης. Για να ισχύσει ένα ηλικιακό γκρουπ, θα πρέπει να δηλωθούν τουλάχιστον 6 ποδηλάτες – ποδηλάτισες, διαφορετικά θα γίνει ενοποίηση με την αμέσως μαζικότερη και μικρότερη ηλικιακή κατηγορία.

ΟΜΑΔΙΚΟ: Κάθε σωματείο – μέλος της ΕΟΠ μπορεί να δηλωθεί στην ομαδική κατάταξη (και για τις δυο ημέρες), με τις παρακάτω προυποθέσεις συμμετοχής:
Η ομάδα να έχει τουλάχιστον μια γυναίκα, ανεξαρτήτου ηλικίας
Η ομάδα να έχει τουλάχιστον έναν άνδρα, ανεξαρτήτου ηλίκιας
Η ομάδα να έχει έναν ποδηλάτη σε ηλικιακό γκρουπ των 40+
Η ομάδα να έχει έναν ποδηλάτη σε ηλικιακό γκρουπ των 50+
Κάθε σωματείο μπορεί να δηλώσει και περισσότερες της μιας, ομάδες πάντα με τις παραπάνω προυποθέσεις. Οι ποδηλάτες της ίδιας ομάδας θα φορούν υποχρεωτικά την ίδια εμφάνιση.

4.ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΓΩΝΑ – ΩΡΕΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ
Η Γραμματεία για επιβεβαίωση συμμετοχών και παραλαβή αριθμών αγώνα, καθώς και λοιπές πληροφορίες, θα βρίσκεται στο πολιτιστικό κέντρο Ορχομενού (το Σάββατο 3/6/17 από τις 11.00). Την Κυριακή 4/6, η Γραμματεία του αγώνα θα λειτουργήσει και 08.30 με 09.45 πριν στην περιοχή εκκίνησης (πλατεία Δελφών). Όλοι οι ποδηλάτες είναι υποχρεωμένοι να περάσουν από την Γραμματεία, για να επιβεβαιώσουν την συμμετοχή τους και να παραλάβουν τα νούμερα των αθλητών.

5. ΕΓΓΡΑΦΗ – ΔΗΛΩΣΕΙΣ – ΠΑΡΑΒΟΛΟ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Οι εγγραφές για όλους τους συμμετέχοντες γίνονται ηλεκτρονικά, μέσω της ιστοσελίδας:
http://wob-races.com/register/OmphaliosRegisterOnline.html
Τελευταία ημερομηνία εγγραφών: 
Τετάρτη 31η Μαίου 2017
Παράβολο συμμετοχής:
Συμμετοχή στον 1ο αγώνα (Medio Fondo Ορχομενός): 25,- € (το πακέτο περιέχει, αριθμό συμμετοχής, τσιπ χρονομέτρησης, τροφοδοσία στις ζώνες τροφοδοσίας, τεχνική βοήθεια, δείπνο μετά την λήξη των αγώνων στον Ορχομενό).
Συμμετοχή στον 2ο αγώνα (Gran Fondo Δελφοί): 30,- € (το πακέτο περιέχει δικαίωμα συμμετοχής, τσιπ χρονομετρησης, τροφοδοσία στις ζώνες τροφοδοσίας, τεχνική βοήθεια, pasta-party μετά την λήξη των αγώνα στο εστιατόριο «Ηνίοχος» στους Δελφούς, αναμνηστικό μετάλλιο τερματισμού)
Συμμετοχή και στους 2 αγώνες, με τις παραπάνω παροχές: 50,- € συνολικά και για τις 2 ημέρες

Για την διαμονή σας, μπορείτε να απευνθείτε σε προνομιακή τιμή 15,- € ανά άτομο (με πρωινό) στο ξενοδοχείο «Ηνίοχος» στους Δελφούς. Κρατήσεις θα γίνονται απευθείας από τους αθλητές και τις ομάδες στο 2265 083101 και στο e-mail reservations@delphi-hotel-iniohos.gr

Το παράβολο συμμετοχής καταβάλλεται στον τραπεζικό λογαριασμό της Alpha-bank με ΙΒΑΝ: GR0201401300130002340017856 δικαιούχος: Κωνσταντοπουλου Γλυκερία. Δυνατότητα πληρωμής θα υπάρχει και στην Γραμματεία των αγώνων, μόνο κατόπιν προηγούμενης συννενόησης, και με οικονομική επιβάρυνση των 5,- € ανά περίπτωση.

6. ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΑΓΩΝΑ
Γενικότερα ισχύουν οι κανονισμοί της Ε.Ο.Π. και ειδικότερα για αγώνες δρόμου. Θα υπάρξει ηλεκτρονική χρονομέτρηση (chip) για όλους τους συμμετέχοντες. Θα δοθεί μια εκκίνηση για όλους τους ποδηλάτες ταυτόχρονα. Παρόλα αυτά, αν ο αριθμός συμμετοχών το επιβάλλει μπορεί οι συμμετέχοντες να χωριστούν σε γκρουπ και να επιβληθεί μια διαφορά 30’’ δευτερολέπτων. Η χρήση ποδηλάτου δρόμου είναι αυστηρώς προτινόμενη, παρόλα αυτά μπορεί να χρησιμοποιηθεί και άλλος τύπος ποδηλάτου (πχ.cyclo-cross, mtb, trekking κ.α) με εξαίρεση ποδήλατα χρονομέτρησης, fixed, πίστας, tandem ή recumbent οχήματα.

7. ΤΕΧΝΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ
Θα υπάρχουν οχηματα neutral service και για τους δύο αγώνες, με μηχανικό και εξοπλισμένα με διάφορους τροχούς καθώς και νερά. Τα οχήματα neutral service θα κινούνται ως παρακάτω και πάντα σύμφωνα με τις οδηγίες του Αλυτάρχη.
•Ένα (1) όχημα θα ακολουθεί την κεφαλή του αγώνα
•Ένα (1) όχημα θα βρίσκεται στην ουρά του αγώνα (όχημα – σκούπα)
•Δύο (2) ακόμα οχήματα θα ακολουθούν ποδηλάτες, σύμφωνα με τις οδηγίες του Αλυτάρχη.
Ολα τα οχήματα θα έχουν ειδική σήμανση με κίτρινη χαρακτηριστική ταινία, και ένδειξη neutral service.

8. ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑ
Θα υπάρξουν δύο (2) ζώνες τροφοδοσίας για τον αγώνα της πρώτης ημέρας και τρεις (3) ζώνες για τον αγώνα της δεύτερης ημέρας. Σε κάθε περίπτωση θα υπάρχει σήμανση για κάθε ζώνη τροφοδοσίας, καθώς και προειδοποιητικές πινακίδες 5χλμ και 1χλμ πριν την ζώνη τροφοδοσίας. Σε κάθε ζώνη τροφοδοσίας θα υπάρχουν νερά, ισοτονικά ποτά και φρούτα και ή άλλα τρόφιμα όπως ενεργειακές μπάρες, κ.α

9. ΟΡΙΑ ΧΡΟΝΟΥ
Όριο χρόνου τερματισμού για τον πρώτο αγώνα (MF Ορχομενός) είναι οι 4 ½ ώρες. Για τον δεύτερο αγώνα (GF Δελφοί) είναι οι 6 ½ ώρες. Η Αγωνόδικος Επιτροπή, θα ελέγχει περιοδικά την κατάσταση του αγώνα (σε σχέση με το όριο χρόνου). Ποδηλάτες που μένουν πίσω από το όριο χρόνου θα παραδίδουν τα αγωνιστικά τους νούμερα, και θα συνεχίζουν στην διαδρομή, χωρίς να αποτελούν μέρος του αγώνα (κατάταξη εκτός ορίου χρόνου). Ποδηλάτες που καθυστερούν στην διαδρομή του αγώνα, θα δείχνουν ιδιαίτερη προσοχή σε σημεία που απαιτούνται (καταβάσεις, διασταυρώσεις, γραμμές τραίνων κλπ.) και τον απαραίτητο σεβασμό στον Κ.Ο.Κ.

10. ΚΑΤΑΤΑΞΕΙΣ - ΕΠΑΘΛΑ
Medio Fondo «Ορχομενός»
Κατάταξη ανά ηλικιακή κατηγορία του πρώτου αγώνα – Οι τρεις πρώτοι νικητές σε κάθε age group
Ομαδική Κατάταξη πρώτου αγώνα – Η πρώτη νικήτρια ομάδα
Έπαθλο Ανάβασης «Κυρτώνη» στο 68ο χλμ του 1ου αγώνα
Gran Fondo «Δελφοί»
Κατάταξη ανά ηλικιακή κατηγορία του πρώτου αγώνα – Οι τρεις πρώτοι νικητές σε κάθε age group
Ομαδική Κατάταξη δεύτερου αγώνα – Η πρώτη νικήτρια ομάδα
Έπαθλο Ανάβασης «Ζεμενός» στο 100ο χλμ του 2ου αγώνα
Κάθε τερματίσαντας στον αγώνα των Δελφών, θα λάβει αναμνηστικό μετάλλιο συμμετοχής.
Omphalios 2017
Γενική κατάταξη Ανδρών – Γυναικών και των δυο ημερών (βάση συνολικού χρόνου των δυο αγώνων) – Οι τρεις πρώτοι νικητές/νικήτριες
Γενική Ομαδική Κατάταξη και των δυο αγώνων – Οι τρεις πρώτες ομάδες
Για να ισχύσει ένα ηλικιακό γκρουπ, θα πρέπει να εγγραφούν/δηλωθούν τουλάχιστον 6 ποδηλάτες – ποδηλάτισες, διαφορετικά θα γίνει ενοποίηση με την αμέσως μαζικότερη και μικρότερη ηλικιακή κατηγορία.

11. ΕΛΕΓΧΟΣ ΑΝΤΙ-ΝΤΟΠΙΝΓΚ
Σε περίπτωση, που το Εθνικό Συμβούλιο Καταπολέμησης του Ντόπινγκ αποφασίσει ελέγχους, θα υπάρξει ενημέρωση για τους εμπλεκόμενους, σύμφωνα με τους κανονισμούς της ΕΟΠ και της UCI.

12. ΑΠΟΝΟΜΕΣ
Για την πρώτη ημέρα, οι απονομές θα διεξαχθούν, 60’ μετά τον τερματισμό του πρώτου νικητή στην Κεντρική Πλατεία Ορχομενού. Για την δεύτερη ημέρα, οι απονομές θα διεξαχθούν, 90’ μετά τον τερματισμό του πρώτου νικητή, στον προαύλειο χώρο του Μουσείου Δελφών. Οι ποδηλάτες – νικητές θα προσέλθουν με την αγωνιστική τους ενδυμασία (φανέλα ομάδας κατ’ελάχιστον) και χωρίς ποδήλατα.

13. ΠΟΙΝΕΣ
Στον αγώνα θα εφαρμοστούν οι ποινές που αναφέρονται στους κανονισμούς της ΕΟΠ και όπου δεν προβλέπεται, της UCI.

16. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Διευθυντής Αγώνα είναι ο κ. Κωνσταντόπουλος Δημήτρης, τηλ.2107488692, 6944526247

Δεν υπάρχουν σχόλια: