Τρίτη 23 Μαΐου 2017

Στην ηγεσία του Υπουργείου Υγείας απευθύνεται ο π. Βουλευτής κ. Γ. Σταθάς για την υποβάθμιση Κέντρων Υγείας Διστόμου- Αλιάρτου – Σχηματαρίου

 ΓΙΑΝΝΗΣ   ΣΤΑΘΑΣ                                    Λιβαδειά  23/5/2017
    Τηλ. 6945350354

                                                       ΕΠΙΣΤΟΛΗ

          Προς:-  Υπουργό Υγείας
                         Κον Ανδρέα Ξανθό
-         Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας
                        Κον Παύλο Πολάκη
Κοινοποίηση: Διοικητή 5ης ΥΠΕ Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδας
     Κον  Νέστορα Αντωνίου

Θέμα: Υποβάθμιση Κέντρων Υγείας Διστόμου- Αλιάρτου – Σχηματαρίου    και κατά συνέπεια υποβάθμιση της Πρωτοβάθμιας Υγείας στο Νομό Βοιωτίας
   Με  βάση ενημερώσεις Ιατρών και εργαζομένων στα Κέντρα Υγείας Διστόμου- Αλιάρτου  και  Σχηματαρίου αναμένεται το επόμενο χρονικό διάστημα η υποβάθμιση των  Κέντρων Υγείας στο Νομό Βοιωτίας.
Συγκεκριμένα δεν θα εφημερεύουν όλο το 24ωρο αλλά μόνο το πρωί ή και στην καλύτερη των περιπτώσεων  και το απόγεμα. Με λίγα λόγια θα μετατραπούν  σε Αγροτικά  Ιατρεία.
Αυτό θα είναι πλήγμα για την Πρωτοβάθμια Υγειονομική περίθαλψη των περιοχών, διότι:
-Το Κέντρο Υγείας  Διστόμου εξυπηρετεί  χιλιάδες κατοίκους  του Δήμου  Δ.Α.Α. , όσο και των όμορων νομών, Δήμο Δελφών και Δήμο Λιβαδέων, καθώς και επισκέπτες.
Στην περιοχή υπάρχει η μεγαλύτερη Βιομηχανική μονάδα της Ελλάδος, το Αλουμίνιο της Ελλάδος , όπως και το Χιονοδρομικό Κέντρο του Παρνασσού, το μεγαλύτερο της χώρας,  που εξυπηρετούνται από το Κέντρο Υγείας Διστόμου.
-Το Κέντρο Υγείας Αλιάρτου βρίσκεται στην καρδιά το Νομού και εξυπηρετεί χιλιάδες πολίτες τόσο από τον Δήμο Λιβαδέων όσο και από το Δήμο Θηβαίων και Ορχομενού.
-Το Κέντρο Υγείας Σχηματαρίου βρίσκεται στην καρδιά της μεγαλύτερης βιομηχανικής ζώνης στην Ελλάδα, με χιλιάδες εργαζόμενους.
Η υποβάθμιση θα είναι ένα ακόμη πλήγμα προς τους πολίτες που βάλλονται από τις μνημονιακές πολιτικές, μειώσεις συντάξεων, μισθών, αύξηση ανέργων σε μια αγροτική περιοχή, που είναι ο Νομός Βοιωτίας,  σε συνδυασμό και με την υπολειτουργία των  δύο Νοσοκομείων Λιβαδειάς και Θήβας υποβαθμίζεται πλήρως τόσο η Πρωτοβάθμια, όσο και η Δευτεροβάθμια ιατρική περίθαλψη του Νομού.

ΓΙΑΝΝΗΣ  ΣΤΑΘΑΣ
                                                           Πρώην    Βουλευτής


Δεν υπάρχουν σχόλια: