Τετάρτη 31 Μαΐου 2017

Ερώτηση βουλευτή Βοιωτίας Ε. Καρακώστα για την καταστροφή των αγροτικών καλλιεργειών στον Ορχομενό

ΠΡΟΣ: ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

ΘΕΜΑ: «Σχεδόν ολοκληρωτική καταστροφή των αγροτικών καλλιεργειών στον Ορχομενό»   

Πάνω από τρείς χιλιάδες (3.000) στρέμματα καλλιεργήσιμης γης με βαμβάκι, καλαμπόκι και σιτάρι, στο κτήμα του αναδασμού στον Ορχομενό Βοιωτίας, έχουν υποστεί ολοκληρωτική καταστροφή και επιπλέον δέκα χιλιάδες (10.000) στρέμματα έχουν υποστεί σοβαρότατες ζημίες, από το νέο ακραίο και καταστροφικό καιρικό φαινόμενο που έπληξε την περιοχή την Τρίτη 23 Μαΐου 2017 και το οποίο αποτελεί το δεύτερο σε διάστημα μόνο τριών ημερών, καθιστώντας αδύνατη την επανασπορά των καλλιεργειών.
Οι πληγέντες αγρότες του Ορχομενού αιτούνται την άμεση παρέμβαση του αρμοδίου Υπουργείου στον Οργανισμό Ελληνικών Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΕΛ.Γ.Α.), προκειμένου να τους παρασχεθεί συνδρομή και να αποζημιωθούν για τις καταστροφές που υπέστησαν οι καλλιέργειές τους.
Επίσης εστιάζουν και στην ανάγκη υλοποίησης έργων υποδομής στην συγκεκριμένη αγροτική περιοχή του κτήματος του αναδασμού στον Ορχομενό Βοιωτίας, ιδίως σε αρδευτικά κανάλια και αποστραγγιστικούς αγωγούς.

Ερωτάται ο αρμόδιος υπουργός:
Πότε θα λάβουν την συνδρομή και την αποζημίωση οι πληγέντες αγρότες του Ορχομενού;
Ποιος θα υλοποιήσει τα απαραίτητα έργα υποδομής στην περιοχή του κτήματος του αναδασμού στον Ορχομενό Βοιωτίας και πότε;       

Αθήνα, 31/05/2017
Ο ερωτών Βουλευτής
Ευάγγελος Καρακώστας
Βουλευτής Βοιωτίας
ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ - ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: