Παρασκευή 12 Μαΐου 2017

Τη διενέργεια δημοψηφίσματος για την απόσχιση του Ακραιφνίου αποφάσισε το ΔΣ του Δήμου Ορχομενού

 Με αυξημένη πλειοψηφία το χθεσινοβραδυνό ΔΣ του Δήμου Ορχομενού συντάχθηκε εν τέλει με το αίτημα 720 κατοίκων του Ακραιφνίου για την διενέργεια δημοψηφίσματος με θέμα την απόσχισή τους και την προσάρτησή τους στο Δήμο Αλιάρτου - Θεσπιέων.  Η συζήτηση του θέματος είχε εξαντληθεί και σε προηγούμενη συνεδρίαση, ωστόσο, και χθες το βράδυ δεν έλειψε η φόρτιση που – εκ των πραγμάτων – συγκεντρώνει ένα τέτοιο πολύ σοβαρό θέμα που ακουμπά την χωροταξική πλευρά του Καλλικράτη στο Νομό μας. 
 
Την εισήγηση του θέματος έκανε ο Δήμαρχος Ορχομενού και Πρόεδρος της ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας κ. Λουκάς Υπερήφανος, ο οποίος υπεραμύνθηκε την διοικητική οντότητα του Δήμου Ορχομενού, έκανε λόγο για ιστορικές ευθύνες και αναφέρθηκε σε μια σειρά από πλεονεκτήματα σήμερα, που αύριο θα γίνουν μειονεκτήματα, εφ` όσον με Προεδρικό, πλέον, διάταγμα η σημερινή έδρα της Δ.Ε. Ακραιφνίας, αποφασίσει την απόσχισή της από το Δήμου Ορχομενού.
Εκ μέρους των κατοίκων μίλησε στο ΔΣ ο κ. Γιώργος Ανδρίτσος 



Αξίζει να σημειωθεί πως απόφαση όσον αφορά το αίτημα των εκπροσώπων των κατοίκων που ανέδειξαν το θέμα, έλαβε και το Τοπικό Συμβούλιο Ακραιφνίου, εκφράζοντας την άρνησή τους σε μια ενδεχόμενη απόσχιση της Τ.Κ. Ακραιφνίου.
Εν τέλει, μετά την οριστικοποίηση του τίτλου του θέματος «Αποδοχή του αιτήματος των κατοίκων της Τοπικής Κοινότητας Ακραιφνίου για διενέργεια δημοψηφίσματος περί απόσχισής τους από το Δήμο Ορχομενού και την προσάρτησή τους στο Δήμο Αλιάρτου – Θεσπιέων», 20 Δημοτικοί Σύμβουλοι ψήφισαν υπέρ και 2 παρών.
Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ του Star Κεντρικής Ελλάδας...



Δεν υπάρχουν σχόλια: