Κυριακή 28 Μαΐου 2017

Πολλοί Βοιωτοί στο βάθρο των νικητών στον «33ο ΔΡΟΜΟ ΘΥΣΙΑΣ Διστόμου» - Στη 2η η Ορχομένια κα Κλεοπάτρα Φραγκοπούλου από Πανελλήνιο Γ.Σ

Παρά τη βροχή εκατοντάδες δρομείς, σήμερα το πρωί,  πήραν μέρος και τερμάτισαν στον 33ο ΔΡΟΜΟ ΘΥΣΙΑΣ Διστόμου, που διοργάνωσε ο Δήμος Διστόμου Αράχωβας-Αντίκυρας υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Ο δρόμος – μήκους 11,2 χλμ- γίνεται στην μνήμη των 228 σφαγιασθέντων από τα Γερμανικά στρατεύματα κατοχής την 10η Ιουνίου 1944 και την τεχνική υποστήριξη έχουν ο Αθλητικός Σύλλογος »Μεδεών» και το Ανώτατο Συμβούλιο Αθλητισμού Ενόπλων Δυνάμεων (ΑΣΑΕΔ).




Είναι άξιο να επισημανθεί ότι φέτος  στους 6 πρώτους άνδρες και γυναίκες, οι 4 ήταν »τοπικοί » δρομείς- από Άσπρα Σπίτια Παραλίας Διστόμου, Αντίκυρα,Αλίαρτο και Ορχομενό- και οι άλλοι δυο ήταν από Στρατιωτικές Σχολές που και φέτος έδωσαν δυναμικό παρών. Η παρουσια ντόπιων δρομέων δείχνει να υπάρχει  αύξουσα ενασχόληση με τον αθλητισμό και στην περιφέρειά μας αλλά και αναγνώριση του Δρόμου Θυσίας ως  μια εκδήλωση με ποιότητα και μεγάλο συμβολισμό. Η δε πρωτιά του Βαγ.Μαλιόγλου του κατοίκου Άσπρων Σπιτιών Παραλίας Διστόμου για 3η συνεχόμενη χρονιά και με νέο ρεκόρ, επιβεβαιώνει τα παραπάνω.
Αναλυτικά τα αποτελέσματα, όπως τα κατέγραψαν τα στελέχη του ΑΣΑΕΔ:
-Στους άντρες, πρώτος ο Βαγ.Μαλιόγλου του Πανελληνίου ΓΣ (39.36.08), 2ος o Ιωάννης Ράπτης από τον Αντίκυρα Runing (43.17.40), και 3oς o Άγγελος Παναγιωτόπουλος της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων (43.36.45).
-Στις γυναίκες πρώτη η Μαρία Καλαϊτζή της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών του Σ.Ξ. (5118.78), 2η η Κλεοπάτρα Φραγκοπούλου από Πανελλήνιο Γ.Σ που ζει στον Ορχομενό και 3η η Σπυριδούλα Παλάτζα των Αλιαρτίστας Runing, από τον Αλίαρτο!
Τα βραβεία στους άνδρες έδωσε ο Δήμαρχος Γιάννης Γεωργακός και στις γυναίκες ο Πλωτάρχης( και δρομέας) του ΥΕΘΑ-ΑΣΑΕΔ Αθανάσιος Μίχας μαζί με την Ολυμπιονίκη Κατερίνα Θάνου.
Οι συμμετέχοντες από τις Ένοπλες Δυνάμεις έφθασαν σχεδόν τους 300.Πολυπληθέστερη ήταν η συμμετοχή της Σχολής Τεχνικών Αεροπορίας (ΣΤΥΑ) με επικεφαλής τον ταξίαρχο διοικητή της κ. Φασούλα

Άξιο αναφοράς είναι επίσης ότι και φέτος, λόγω του διττού χαρακτήρα του Δρόμου-και αγωνιστικός και συμβολικός-συμμετείχαν και δυο πεζοπόροι : Ο Στάθης Σταθάς από το Δίστομο – συμμετέχει κάθε χρόνο- και ο Κωνσταντίνος Παγάνης από την Λιβαδειά που διήνυσαν την απόσταση από τον Καρακόλιθο στο Δίστομο υπό βροχή, με ομπρέλα ο πρώτος και αδιάβροχο και …γκλίτσα, ο δεύτερος.  «Ήθελα να κάνω την διαδρομή για τους νεκρούς του Διστόμου και το έκανα, ας έβρεχε!», είπε στον τερματισμό ο κ. Παγάνης.

Μετά την εκδήλωση ο Δήμος παρέθεσε γεύμα στην αντιπροσωπεία του ΑΣΑΕΔ και την Ολυμπιονίκη Κατερίνα Θάνου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: