Κυριακή, 2 Απριλίου 2017

Επέστρεψε η εκπαιδευτική αποστολή του ΕΠΒ από τη Γερμανία (Βερολίνο), στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ 2016

Με εξαιρετική επιτυχία ολοκληρώθηκε η εκπαιδευτική αποστολή στη Γερμανία, που διοργάνωσε το Επιμελητήριο Βοιωτίας, στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus + 2016, σύμφωνα με το εγκεκριμένο σχέδιο μας, με τίτλο  "Νέα Υλικά και Τεχνικές Δόμησης για εξοικονόμηση ενέργειας κτιρίων".
       Η εκπαιδευτική αποστολή πραγματοποιήθηκε με δύο ροές, το χρονικό διάστημα από 9 έως 22 Μαρτίου 2017 και το χρονικό διάστημα, από 11 έως 23 Μαρτίου 2017, στο Βερολίνο.
       Στην αποστολή συμμετείχαν 24 επιχειρηματίες και εργαζόμενοι του κλάδου δόμησης της τοπικής μας οικονομίας, όπως μηχανικοί, αρχιτέκτονες, υδραυλικοί, ηλεκτρολόγοι, μηχανολόγοι, οικοδόμοι, αλουμινοκατασκευαστές κτλ.
Η Γερμανία, που αποτέλεσε την χώρα υποδοχής της αποστολής, κατέχει πρωτοποριακή θέση στις εφαρμογές και στην ανάπτυξη της πράσινης δόμησης και αποτελεί τον καταλληλότερο προορισμό για να γίνει λήψη τεχνογνωσίας και πληροφοριών.
        Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία  να ενημερωθούν και να γνωρίσουν από κοντά νέα υλικά και τεχνικές εξοικονόμησης ενέργειας, που ενσωματώνουν  μία σύγχρονη προσέγγιση, φιλικότερη προς το περιβάλλον.
        Επισκέφτηκαν το πρώτο «passive house» του οποίου η ενεργειακή απόδοση βασίζεται αποκλειστικά σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας καθώς και εγκαταστάσεις συλλογής βρόχινου νερού για  εκμετάλλευση του σε οικιακούς χώρους ύστερα από τη σχετική επεξεργασία (π.χ. καλοριφέρ, πλυντήριο, κ.λ.π.)
          Επίσης είδαν από κοντά την ανακατασκευή του παλατιού του Βερολίνου το οποίο αποτελεί ένα από τα δυσκολότερα και πιο φιλόδοξα έργα της περιοχής.
         Έγιναν παρουσιάσεις των νέων τάσεων του κατασκευαστικού κλάδου, οι οποίες εναρμονίζονται με τους ισχύοντες κανονισμούς και πρότυπα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και θα αναφέρονται στις μονώσεις κτιρίων, στην τοιχοποιία, στα κουφώματα αλουμινίου, στις οροφές και στα δάπεδα, στον σχεδιασμό και στην αρχιτεκτονική κτιρίων, στον ηλεκτρονικό και ηλεκτρολογικό  εξοπλισμό ενός έξυπνου και βιώσιμου κτιρίου, στην εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων καθώς και σε άλλα δομικά υλικά και τεχνολογίες.


Με συναδελφικούς χαιρετισμούς
Ο Πρόεδρος
Παναγιώτης Αγνιάδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

www.endelfoisonline.gr