Πέμπτη 6 Απριλίου 2017

Οι Σύλλογοι Συνταξιούχων ΙΚΑ-Δημοσίου και ΟΑΕΕ διαμαρτύρονται μαζικά την Παρασκευή στην Κεντρική Πλατεία Λιβαδειάς

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Οι Σύλλογοι Συνταξιούχων ΙΚΑ-Δημοσίου και ΟΑΕΕ που συνεργάζονται και συντονίζονται μόνιμα με την ΣΕΑ (Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα)  των Συνταξιούχων Ελλάδας, μπροστά στην επικείμενη συμφωνία της κυβέρνησης με τους δανειστές για νέες περικοπές στις ήδη πετσοκομένες μας συντάξεις και νέα φοροληστεία με την μείωση του αφορολόγητου, συνεδρίασαν και ομόφωνα αποφάσισαν στην συμμετοχή τους μαζικά και δυναμικά στο συλλαλητήριο που οργανώνουν τα εργατικά σωματεία  που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, την Παρασκευή 7 του Απρίλη στη Κεντρική Πλατεία Λιβαδειάς.
Οι συνταξιούχοι δεν πρόκειται ούτε να ανεχτούν τις νέες περικοπές , ούτε θα σταματήσουν να παλεύουν για την αποκατάσταση των συντάξεων και του κοινωνικού κράτους που΄, όλες οι μνημονιακές κυβερνήσεις ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, έχουν καταστρέψει.
Λιβαδειά 5-4-2017

ΥΓ. σας επισυνάπτουμε την κοινή ανακοίνωση των συνταξιούχων με την οποία ενημερώνουν τον λαό της περιοχής για τον αγώνα τους
***********

ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ
ΙΚΑ – ΔΗΜΟΣΙΟΥ - ΟΑΕΕ
Όλοι στο δρόμο του αγώνα σε αποφασιστική  μαζική δράση να προασπίσουμε τη ζωή μας -τη ζωή των παιδιών μας- της εργατικής οικογένειας. Να ανατρέψουμε τις αντεργατικές αντιλαϊκές πολιτικές.
ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ
της ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ 7 ΑΠΡΙΛΗ στις 7.οο το απόγευμα
στη ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ Λιβαδειάς
Δεν τους φθάνει που μέχρι σήμερα έχουν κατακρεουργήσει τις κύριες και επικουρικές συντάξεις μας, έχουν αφαιρέσει τα δώρα μας, η περικοπή του ΕΚΑΣ. Που μας αποκλείουν από την Υγεία την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Που μας φόρτωσαν με ανυπέρβλητα φορολογικά βάρη, ΕΝΦΙΑ. Που κατάργησαν όποια κοινωνική παροχή κατακτήσαμε.

Δεν τους φθάνουν τα δισεκατομμύρια που "κούρεψαν" και άρπαξαν από τα Ταμεία μας για λογαριασμό των τραπεζιτών των επιχειρηματικών ομίλων για την αιματοβαμμένη τους ανάπτυξη. Τώρα με τα νέα αντισυνταξιουχικά - αντιλαϊκά μέτρα έρχονται να μας ισοπεδώσουν. Η κυβέρνηση υποκρίνεται ότι διαπραγματεύεται σκληρά, αλλά έχει συμφωνήσει με τους δανειστές σε νέες θανατηφόρες περικοπές σε ό,τι έχει απομείνει από τις πενιχρές συντάξεις μας.
Η κατάργηση της “προσωπικής διαφοράς” σημαίνει νέες καταστροφικές περικοπές στις υπάρχουσες συντάξεις μας έως και 30%. Έχουν συμφωνήσει σε νέα μείωση του αφορολόγητου, που σημαίνει κόψιμο μιας σύνταξης.
Για τα παιδιά μας ετοιμάζουν εργασιακό μεσαίωνα με παραπέρα απελευθέρωση των ωραρίων εργασίας, την απελευθέρωση των απολύσεων. Αυτά απαιτούν οι επιχειρηματικοί όμιλοι και η Ευρωπαϊκή Ένωση.
Καμία ανοχή στα μέτρα της κυβέρνησης. Να τελειώνουμε με τις αυταπάτες, τον εφησυχασμό, την αδιαφορία, την απογοήτευση, το φόβο. Να πάψουμε να μοιρολογούμε στον καναπέ μας.
Απορρίπτουμε τη μαύρη προπαγάνδα της κυβέρνησης και την προσπάθειά της να κατευνάσει με ωμά ψέματα, τη δικαιολογημένη οργή και αγανάκτησή μας.
Την ίδια ευθύνη έχουν και τα άλλα κόμματα που έχουν ψηφίσει τα μνημόνια και δεν πρόκειται να επαναφέρουν κανένα από τα καταργημένα δικαιώματά μας. Δεν θα επιλέξουμε ποιος δήμιος θα μας αποκεφαλίσει.
Δεν υποχωρούμε, δεν θα υποταχθούμε, δεν θα αποδεχθούμε και δεν θα νομιμοποιήσουμε ποτέ στη συνείδησή μας ως τετελεσμένο ό,τι μας έχει αφαιρεθεί. Μένουμε σταθερά στο δρόμο του αγώνα.
Διεκδικούμε την απόδοση στο ακέραιο στις κύριες, επικουρικές συντάξεις μας, το ΕΚΑΣ, τα μερίσματα. Την επαναφορά των δώρων 13ης και 14ης σύνταξης, τις παροχές στη Δημόσια Υγεία και ό,τι άλλο μας έχει αφαιρεθεί. Άμεση έκδοση και καταβολή των συντάξεων που εκκρεμούν.
Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών, αντιλαϊκών, φορομπηχτικών νόμων, ανακεφαλαιοποίηση των ασφαλιστικών ταμείων.
Συνάδελφοι Συνταξιούχοι,
Ο δρόμος για το δυνάμωμα του κοινού μας αγώνα με τα παιδιά μας με το εργατικό - λαϊκό κίνημα είναι η ανάγκη που πρέπει να εκπληρωθεί. Δρόμος για επιστροφή δεν υπάρχει.
Θα νικήσουμε μόνο δυναμώνοντας την πάλη μας, τους αγώνες, τη μαζική δράση, για την ανατροπή των αντεργατικών, αντιλαϊκών πολιτικών για να ζήσουμε καλύτερα με τον πλούτο που παράγουμε.

ΔΙΝΟΥΜΕ ΤΗ ΜΑΧΗ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΜΑΣ - ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: